SKUFFET: Therese Johaug gir opp sammenlagtkampen i Tour de Ski etter kvartfinale-exiten på sprinten tirsdag. Foto: Richard Sagen

VAL MÜSTAIR/OSLO: Therese Johaug røk ut av sprinten i Tour de Ski etter kvartfinalen.

26-åringen fra Dalsbygda var 16 hundredeler fra å ta seg videre til semifinale. Men må i stedet se at sammenlagtleder Marit Bjørgen bare øker forspranget til Johaug i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt.

— Det er sjanseløst å vinne sammenlagt nå, sa Johaug etter kvartfinalen.

Stiv på slutten

Hun forlot skistadion mens lagvenninnene og konkurrentene fortsatt kjempet om seieren.

Therese Johaug ruslet tilbake til hotellet etter exiten på sprinten i Val Müstair tirsdag. Foto: Richard Sagen

— Jeg følte meg fresh og følte jeg hadde mer å gå på. Så det er veldig surt å ryke ut på denne måten. Jeg burde satt frem foten da jeg gikk i mål. Det gjorde jeg ikke. Jeg var ganske stiv på slutten. Surt, fortsatte Johaug.- Hva tenker du om sammenlagtkampen mnå?

— Den er kjørt. Jeg var 1 minutt og 15 sekunder bak Marit sammenlagt allerede etter prologen, og det blir mer. Så sammenlagtkampen mot Marit har jeg gitt opp. Nå skal jeg bite tennene sammen og kjempe om plassene bak. Det skal kjempes om en 2. og 3. plass. Og rennene de neste dagene passer bra for meg, sa Johaug.

Realist

Hun forklarte at kroppen føltes bedre i kvartfinalen enn i prologen, men fikk det likevel ikke helt til å stemme.

— Nå skal jeg nullstille meg og vise hva jeg er god for i de neste dagene.

- Er det ikke defensivt å gi seg i kampen om å vinne allerede nå?

— Man må være realistisk. Løpet er kjørt, sa Johaug til Aftenposten.NRK-ekspert Morten Aa Djupvik kommenterte etter å ha hørt Johaug kaste kortene:

— Dette hørtes litt for defensivt ut. Det kan hende hun sier dte med vilje. Men mye kan skje, sa den tidligere landslagstreneren.

Allerede etter Bjørgens superløp i søndagens jaktstart mente Bjørgen at hennes vinnersjanser var svekket.