TRIPPELT: Norge herjet på sprinten i Tour de Ski tirsdag. Ingvild Flugstad Østberg (t.v.), ble nummer tre, Marit Bjørgen vant, mens Heidi Weng ble nummer to. Foto: Richard Sagen
VANT IGJEN: Marit Bjørgen vant som hun ville i finalen i Tour de Ski-sprinten. Foto: Richard Sagen

VAL MÜSTAIR/OSLO: Ingen kan gjøre noe med Marit Bjørgen. Ingen er i nærheten.

Rognes-ekspressen fosset inn til sprintseier i Val Müstair tirsdag.

Hun var best i prologen, best i kvartfinalen, best i semifinalen og best i finalen.

— Formen er utrolig bra, sa hun til NRk etter å ha økt ledelsen i Touren.

TRIPPELT: Norge herjet på sprinten i Tour de Ski tirsdag. Ingvild Flugstad Østberg (t.v.), ble nummer tre, Marit Bjørgen vant, mens Heidi Weng ble nummer to. Foto: Richard Sagen

Etter å ha kommet litt tyngre i gang enn de tidligere heatene, jobbet Bjørgen seg opp i tet via yttersvingen i første bakken.Og Bjørgen fikk luke ned til de andre da hun satte fart på. Og i neste motbaklke parkerte hun konkurrentene. En voldsom oppvisning.

Hun kom alene inn til mål og økte forspranget i Tour de Ski sammenlagt. Hennes tredje strake seier i Touren i år, hennes niende totalt i Tour de Ski.

— Det er utrolig gøy å kjenne kroppen fungere som den gjør. Jeg hadde gode ski, ting stemte, da er det fryktelig artig å gå. Beina er utrolig lette. Jeg kjente de var det poå trening i går også, og var spent før konkurransen i dag. Men jeg fikk gode svar, sa Bjørgen til NRK.

Trippelt norsk

Heidi Weng tok 2. plassen, Ingvild Flugstad Østberg nummer tre.

— Jeg tror Marit allerede har vunnet, sa Weng til NRK etter løpet.

Bjørgen var i en klasse for seg i prologen. Hun startet dagen meget bra, og vant nesten et sekund foran Ingvild Flugstad Østberg. Heidi Weng sikret trippelt norsk med sin tredjeplass.

Marit Bjørgen under kvartfinalen på Tour de Ski-sprinten tirsdag. Foto: Richard Sagen

Hun vant også kvartfinaleheatet i suveren stil. I heat med blant andre Justyna Kowalczyk tok 34-åringen fra Rognes seg enkelt til semifinale. Like bra gikk det ikke med Therese Johaug. Jenta fra Dalsbygda forsvant rett ut etter sin kvartfinale, og taper dermed terreng til Bjørgen i sammenlagtkampen.Hun sier hun har gitt opp å kjempe mot Bjørgen.

— Det skal gåes først. Vi har bare gjort unna tre konkurranser. Det er fire igjen, så vi får se. Nå har jeg to minutter på henne, det er jeg veldig glad for, sier Bjørgen.