John Obi Mikel vil ikke til Manchester United likevel.<br/> Foto: DIGITALSPORT
Alex f450

Mikel sier til TV2 at han ble presset av både Morgan Andersen og representanter fra Manchester United til å signere avtalen med Manchester United.

— Ikke snakket med Chelsea

— Det var ikke noe jeg gjorde av meg selv. Jeg klarte ikke det presset jeg ble satt under av Morgan Andersen og begge klubbene, og skrev under, sier Mikel til TV2 torsdag kveld.

Intervjuet ble gjort på hemmelig sted i England. Mikel benkter på direkte spørsmål at han torsdag var i forhandlinger med Chelsea.

— Jeg har ikke snakket med noen i Chelsea etter at jeg kom her. Jeg er her sammen med agenten min, og vi har bare slappet av, sier 18-åringen.

— Kommer du til å reise tilbake til Norge?

— Ja, jeg håper det, sier Mikel.

I et intervju med London Evening Standard torsdag åpner likevel Mikel for spil for Chelsea.

— Jeg er ikke fornøyd med hvordan Lyn har behandlet meg. Jeg er ikke fornøyd med at de sendte politiet etter meg, sier Mikel.

Morgan Andersen hevder at det er agent John Shittu som har tvunget Mikel til London.

Det avviser Shittu.

— Det er Morgan Andersen som har drevet med manipulering her. Jeg har ikke tvunget Mikel til noe, sier Shittu til TV2. Frykter Mikel er tapt

— Etter det som er skjedd de siste dagene, vet jeg ærlig talt ikke hva jeg skal tro, sier Morgan Andersen.

Han frykter at John Obi Mikel er tatpt for Lyn.

— Men jeg ønsker bare at han kommer tilbake hit og er klar til kampen 16. mai. Vi skal ikke være «gærne» på ham. Dette hadde han ikke gjort dersom han ikke var utsatt for et voldsomt press og hadde dårlige rådgivere. Så godt kjenner vi Obi, sier Lyn-direktøren

Andersen våknet torsdag til nyheten om at Mikel hadde reist fra Norge.

— Vi hadde et system som overvåket ham. Etter at han gikk gjennom passkontrollen på Gardermoen, vet vi ikke noe mer, men jeg har fortstått at han er i London hos Chelsea.

— Har Lyn passet hans?

— Det vil jeg ikke kommentere, men jeg kan si at det finnes mange pass her i verden.

Dragkampen i gang

Dragkampen mellom Manchester United og Chelsea er nå i gang for fullt. Den inneholder et lite korps av pengehungrige agenter, to gigantrivaler i engelsk fotball og et supertalent.

— Manchester United leverte torsdag inn en anmeldelse i saken til det engelske fotballforbundet og ligaen. Vi vurderer om vi skal gå til samme skritt her hjemme, sier Lyn-direktøren.

Møte med United

Manchester Uniteds talentsjef Ryan var torsdag ettermiddag i møte med Lyn på Ullevaal, og etter møtet sa Ryan dette om utviklingen i Mikel-saken:

— Denne saken er mat for advokatene våre. Alex Ferguson kom ikke til Oslo fordi vi hadde fått opplysninger om at Mikel var i London. Og å lete etter ham der er nytteløst, sier Ryan.

- Virker som en skandale

Ryan lot det skinne gjennom at det er Mikels agent John Shittu som har fått spilleren med seg til London, og at Mikel egentlig ikke ønsket å være med.

— Slik som saken har vært kan vi anta at Chelsea er involvert. Det hele virker som en skandale.

— Jeg synes synd på gutten selv. Jeg kjenner ham veldig godt og han er offeret i denne saken. Vi er bekymret for hans sikkerhet på bakgrunn av truslene han har snakket om, svarte han.

Ryan føler seg trygg på at overgangen til Manchester United går i orden til slutt.

— Vi har en lovlig kontrakt med John Obi Mikel.

Dukket ikke opp

I dag skjedde det igjen: Avtalen med ledelse og trener var at John Obi Mikel skulle være med på trening med resten av Lyn-laget klokken 10 på Kringsjå.

Men Mikel dukket aldri opp.

Nå frykter klubben for at 18-åringen skal være på vei vekk.

— Først og fremst er dette tragisk for gutten selv. Men hvis det er slik om han heller vil spille for Chelsea enn for United, må vi spørre oss selv hvorfor, sier Lyn-trener Henning Berg til Aftenposten.no.

Både Mikel og hans familie har mottatt trusler i denne saken.

Dramaet rundt John Obi Mikel virker ikke å ha noen ende.

I går kludret også Mikel det til i forhold til Lyn. Da stakk han fra cupkamparenaen Lyn skulle spille på - sammen med sin tidligere agent John Shittu.

Politiet ble tilkalt, men operasjonslederen fortalte Aftenposten i går kveld at det hele dreide seg om misforståelser i Lyn.

Ventet i mange timer

Men Mikels forsvinning innebar også at Manchester United-sjef Jim Ryan måtte sitte på Lyns kontor og vente i mange timer på Mikel.

Han fortalte også Aftenposten i går at United-boss Sir Alex Ferguson ikke liker det som skjer med det 18 år gamle stortalentet nå.

— Jeg snakket så vidt med ham tidligere i dag (onsdag), og han er bekymret, sa Ryan til Aftenposten i går.