— Han har vært her lenge, og det som skjer rundt ham er trist. Dette er ikke noe gøy for gutten. Det er tragisk det som er skjedd, og det er tragisk for Mikel, sier Henning Berg.

Berg nektet spillerne å uttale seg etter fredagens Lyn-trening i Mjøndalen.

Der var ikke Mikel. 18-åringen dro til London torsdag. Men det var han alle ville snakke med Berg om, og Berg var ikke tungbedt.

Henning Berg planlegger som om Mikel ikke spiller mandagens kamp mot Odd.

Ikke her

— Jeg planlegger som om han ikke spiller, jeg vet ikke hva som skjer. Han er ikke her på trening, og da kan han ikke spille kamper heller. Men det siste er bare en liten greie. Det viktigste er det menneskelige aspektet, at Mikel føler at han kan leve livet sitt som han vil. Det er det som er det viktigste.

— Alle bør sette seg ned og tenke over hva som er viktig her i livet. Uansett hvor mye penger som eventuelt er involvert, så er det det menneskelige som teller.

Støtter sjefen

Berg støtter sin direktør Morgan Andersen fullt ut i denne saken. Han tror ikke på Mikels versjon som sier at han ble presset av Andersen til å skrive under for Manchester United.

— Jeg kjenner Morgan godt. Han har jobbet i 10 år for spillernes rettigheter, og jeg vet at han er opptatt av rettferdighet. Jeg blir veldig overrasket om Mikel snakker av egen fri vilje.

— Hva mener du?

— At folk blir bedt om å si akkurat det de sier.

– Hva er din oppfatning av saken? Var det riktig av ham å skrive under for Manchester United?

— Mine inntrykk og tanker er ikke viktig i denne sammenhengen. Slike spørsmål er det andre i Lyn som må svare på. Dette handler om noe helt annet enn hvilken klubb han velger å spille for.

Påvirket

På overflaten så fredagens Lyn-trening ut som en helt normal fotballtrening. Spillerne var sugne på å spille fotball, men etterpå var spøken på plass igjen. Mikel-saken var selvsagt oppe som et tema blant spillerne, men til media fikk de ikke si noe.

Berg innrømmer at saken kan påvirke Lyn.

— Jeg håper at det ikke betyr så mye, men det er urealistisk å tro at det ikke har noen påvirkning i det hele tatt. Det er usikkert hvor mye det vil påvirke oss i kampen mot Odd.