Mens de to engelske storklubbene slåss om Lyns midtbanejuvel, sitter spillerens familie bekymret i hjembyen Jos i Nigeria. Tre søstre, fire brødre, mor og far er ikke i tvil om hvor han bør spille fotball de neste årene: Hos José Mourinho i Chelsea. Da Aftenposten snakket med pappa Obi på telefon i går formiddag, virket han stresset, forvirret og meget bekymret over det kaoset som har utspilt seg rundt hans sønn i Oslo de siste dagene.

— Hva skjer med min sønn? Hvor er han? Vi har hørt at han er truet på livet og er veldig bekymret for hva som skjer med ham. Jeg er redd nå, sa Michael Obi.

- For hvilken klubb vil han spille?

— Han vil spille for Chelsea. Han har trent med dem og har kontrakt med dem. Det var også Chelsea som fikk ham til Norge.

- Du mener Lyn bør la ham få dra dit?

— Ja, helt klart. Jeg mener Lyn bør la ham få dra dit han helst vil, og det er til Chelsea. Hele familien vil at han skal dra dit. De har tatt sønnen min fra meg, jeg liker ikke dette.

- Har du signert en kontrakt med Chelsea på vegne av din sønn?

— Ja, jeg har skrevet kontrakt med dem. Jeg signerte for Chelsea i fjor en gang, men jeg husker ikke datoen, svarte Michael Obi på Aftenpostens spørsmål.

Men i forrige uke stilte den samme pappaen opp til et eksklusivt intervju med fotballmagasinet Kick Off. Da hadde han en helt annen versjon:

— Jeg var mer enn glad da han signerte for Manchester United. Jeg tror dette er Guds måte å gi meg en kompensasjon. Det er tid for å høste det du har sådd, sa en overlykkelig Obi til magasinet.

Da Aftenposten snakket med Obi i går var han ikke interessert i å snakke om Alex Ferguson og Manchester United.

- Hva synes du om Lyns rolle oppe i dette?

— Jeg skjønner ikke hvorfor de blander seg inn når min sønn har sagt hvor han vil spille, i Chelsea. De bør lytte til hva han har å si.

Mange føler at de har rettighetene til en bit av Lyn-juvelen. Agentene mener de har sin eiendel i Obi Mikel, mens Chelsea føler seg lurt fordi han helt uventet signerte for Manchester United 29. april. Tidligere denne uken ble det satt i verk strenge tiltak fra Lyn-ledelsen, fordi de fryktet for sikkerheten til John Obi Mikel og hans familie.

- Føler familien seg truet?

— Vi er alle bekymret over det som skjer. Vi er ikke glade nå.

- Kjenner du hans agent John Shittu?

— Ja, jeg har snakket med ham. Men jeg vet nesten ikke noe om hva som kommer til å skje nå, sa Obi.

Ifølge Kick Off fikk Obi besøk av den London-baserte nigerianske agenten Shittu i hjembyen Jos sist uke. Shittu var sammen med familien i noen dager, og nå ser faren annerledes på sønnens fotballfremtid.

— Han er bare en liten gutt, og det ble lagt et stort press på ham. Derfor signerte han for Manchester United, er Obi seniors forklaring på det. Han mener Chelsea har gitt sønnen mye penger og at han derfor bør spille for dem.

Familien hjemby Jos ligger nord i Nigeria, har nesten 800 000 innbyggere, er hovedstad i delstaten Plateau, og er mest kjent for sin tinnindustri og rekreasjonssentre. Som 16-åring flyttet John Obi Mikel fra familien for å satse på fotball. Nå er det ingen som vet hvor ferden går videre.