Rune Hauges selskap Profile Sport hadde avtale med Mikel da han kom til Norge i fjor. En avtale Morgan Andersen og Lyn sa opp da Mikel fylte 18 år. Men det kan vise seg at det må mer til enn kun alderen, for at et kontraktsbrudd er lovlig.

— Det er ikke noe grunnlag for å bryte en kontrakt så lenge at kontrakten også er underskrevet av en verge, sier advokatfullmektig Kenneth André Leren til NRK. Han er ekspert på fotballoverganger.

Leren sier at det er vanlig at agenter skriver vanlige agentavtaler med umyndige spillere, men avtalen Mikel hadde med Hauges selskap kan ha vært av en annen type.

— Hvis jeg har forstått det riktig, kan Hauges selskap hatt en avtale om eierskap på John Obi Mikel, noe slikt har jeg aldri vært borte i før. I et slikt tilfelle med eierskap har agenten full kontroll over spillerens fremtid og klubbvalg, i motsetning til en ordinær agentavtale hvor spilleren står helt fritt, sier Leren.

Lyn-direktør Morgan Andersen bekrefter at Profile Sport hadde en avtale med Mikel, men vil ikke si hva slags kontraktdet dreier seg om.

— Det er godt mulig at Profile Sport, Libero eller andre hadde en avtale med en klubb som har vært nevnt uten at jeg har sett de avtalene, men jeg vet det jeg vet om de to agentene som sier seg å skulle representere spilleren, og det har vær vanskelig for oss å vite hvem vi skal forholde oss til. Derfor ville spilleren selv at vi skulle forholde oss til foreldre, og det har vi gjort, sier Morgan Andersen til NRK.