HERNING: Det ble et drama av de sjeldne da Danmark tok i mot Norge i Boxen i Herning foran 11.200 tilskuere. Et drama som viste at håndballguttas EM-innsats ikke var noe blaff. Vi har tatt steget iinn i verdenseliten.

— Vi har sjansen til å avgjøre på slutten, så kommer det en fantastisk redning. Defensivt er vi fantastisk, offensivt er det marginer, sier Christian Berge til TV 3 etter kampen.

— Vi fortjente to poeng i dag. Norge var det beste laget, mente kanalens ekspert Kristian Kjelling.

Et fantastisk norsk forsvar satte mange av de danske spillerne helt ut. Men én mann fikk av og til muligheten — og benyttet den. Mikkel Hansen! For en spiller! Uten ham hadde Danmark kommet i store problemer, for de danskene kaller "verdensklassespillere på alle posisjoner" så slett ikke slik ut.

— Vi er litt misfornøyd, for vi hadde muligheten til å vinne det. Vi må gjøre en god jobb mot Kroatia. Jeg tror det blir en morsom kamp i morgen, sier Espen Lie Hansen.

— Dette var en kjempeprestasjon! Å greie uavgjort mot Danmark, som på papiret er en verdensnasjon, er uhyre sterkt. Og vi spiller så godt at vi også har mulighet for å vinne kampen. De sier litt om hvilket nivå vi har kommet oss opp på, sier en stolt lagkaptein Bjarte Myrhol etter thrilleren i Boxen.

- Merkelig følelse

Ole Erevik fikk sjansen fra start i Norges mål og lå absolutt ikke noe tilbake for makkeren på den andre siden av banen, Niklas Landin, som regnes blant verdens tre beste. Begge fikk seks redninger på den offisielle statistikken - den som ikke gir redning hvis motstanderen beholder ballen.

– Det er en merkelig følelse å stå her nå og ikke vite om vi skal være tilfreds eller ikke, etter å ha spilt uavgjort mot Danmark i Boxen foran tolv-tretten tusen mann, sier Norges keeper Ole Erevik ifølge NTB etter kampen.

– Det var en kamp som bølget fram og tilbake hele tiden, der ingen var foran med mer enn ett mål det jeg kan huske. Derfor er det vel ingen som kan si noe på at vi deler poengene.

Norge var i ferd med å rykke fra i første omgang da vi gikk opp til 10-6. Så røk Christoffer Rambo på en utvisning, og danskene benyttet sjansen til å kutte ned til 10-8. Deretter var Norge foran med ett, to og tre mål helt frem til Danmark fikk frikast i det klokken viste 30.00. Norge stilte hele laget i mur, men likevel scoret Danmark. Gjett ved hvem? Mikkel Hansen! 13-12 til Norge. (Se målet i vinduet under)

Stoppet tapsrekken

Ikke siden 2008 har Norge vunnet en landskamp på dansk gulv, men de norske gutta hadde et brennende ønske om å gjøre slutt på den "tradisjonen". Danskene utlignet til 14-14, men Norge rykket på nytt to mål fra.

De rumenske dommerne var mer ivrige på å vise ut nordmenn enn dansker, og Danmark er et av verdens beste lag i overtall. Tominuttere på Petter Øverby og Rambo kostet oss to ganger 1-2. 13 minutter før slutt greide vertene å komme foran med 19-18, men Norge fortsatte å svare hver gang Danmark tok ledelsen. Ikke minst viste Kristian Bjørnsen eminent avslutningsteknikk og revansjerte seg fra tre bom i første omgang. Også Sander Sagosen bidro godt etter pause og ble kåret til bestemann.

Dessverre falt Ole Erevik litt av i annen omgang, og Espen Christensen, som kom inn, kunne ikke heve nivået. Det kunne dessverre heller ikke Harald Reinkind, som kom inn i annen omgang og bommet på alle sine fire forsøk.

Ett minutt før slutt — på 25-25 - kunne Magnus Jøndal, som var sikkerheten selv på straffer og kantskudd, ha brakt Norge foran. Men alene på kontring mot Landin reddet den danske keeperen.

Det ebbet ut med at Mikkel Hansen igjen fikk sjansen på frikast da tiden var ute, men denne gangen gikk skuddet over.

Avgjørelsen faller søndag

Uansett utfallet mot Danmark var det klart at Norges siste kamp, mot Kroatia, ville bli avgjørende for OL-turen. Det fordi Bahrain som ventet har vært for svake til å blande seg inn i OL-kampen.

— Vi skal overraske igjen, det blir en morsom oppgave, sier Christian Berge om møtet med Kroatia.

I går greide asiatene å holde Kroatia til 14-14 ved pause, men da kroatene ga gass i annen omgang endte det 33-22. Norge møtte Kroatia to ganger under EM i Polen. I puljespillet ble det norsk seier 34-31, men i bronsekampen vant Kroatia 31-24 mot et norsk lag som hadde mistet piffen etter at finaleplassen glapp i de siste sekundene mot Tyskland.

Søndag vil det ikke være manko på guts. Det står om en OL-plass. Danmark slår Bahrain og får fem poeng. Det vil si OL-tur. Greier Norge uavgjort mot Kroatia, får vi fire poeng og tar den andre og siste OL-plassen. Kroatia får tre poeng og må bli hjemme. Bahrain får tre tap og må hjem og trene.