DIREKTE 20.30: DANMARK-NORGE.

HERNING: — Norge har et lovende lag på vei frem. De er gode i mann mot mann-situasjoner og kommer til å utfordre vårt forsvar. De løper også en ekstremt god kontra, sier 24-åringen som til daglig spiller bak på banen sammen med Harald Reinkind i Rhein-Neckar Löwen.

- Seieren over Kroatia ga Danmark selvtillit?

— Ja, vi kjempet for hverandre og sto godt sammen. Gjør vi det en gang til, skal Norge få det vanskelig.

— Hva betyr det for Norge at Kent Robin Tønnesen er ute?

— Det går litt ut over bredden, men dere har jo fortsatt Harald – og han er god.

- Hva blir nøkkelen for Danmark?

— Å få styr på det norske angrepet og stoppe Sander (Sagosen) og Harald, sier Mads Mensah Larsen, som kan være et fyrverkeri på banen. Det var han ikke mot Kroatia, der han stoppet på ett mål på fire forsøk. Mikkel Hansen ledet Danmark til seier med åtte scoringer og drøssevis med assist. I tillegg reddet Nikals Landin tre av fem straffer og stoppet kroatene i avgjørende fase av kampen.

«Norge bedre enn Kroatia»

Mens Mensah mener at Norge er like gode som Kroatia, løfter kantspiller Anders Eggert nordmennene enda et hakk.

— Men sier at Norge ikke har ligget i verdenstoppen, og at det har været Frankrike, Danmark, Kroatian og Spania som har styrt det, sier Eggert til avisen BT.

— Men det, som Norge leverte i EM var langt på vei bedre enn det Kroatia gjorde,, selv om Kroatia endte med å vinne bronsekampen. Norge var et forfriskende pust. Man hadde ikke store forventninger til dem, det var fantastisk å se på,« sier Anders Eggert.

- Vår største oppgave noen gang

Norges landslagssjef ledet et Norge i EM som møtte tittelforsvarer i alt, Frankrike - og vant - men Christian Berge sier likevel følgende om møtet med Danmark:

— Dette er den største oppgaven vi har vært ute i, et dansk lag på hjemmebane i OL-kvalifisering. I mine øyne er Danmark verdens beste lag, sier Berge, men han har likevel håp om seier.

— Vi har laget en del mål mot dem i de siste kampene, fortsetter Berge, som ikke har tenkt å sette frimerke på strategen Mikkel Hansen, men røper at han har en plan B hvis den danske superstjernen begynner å herje for mye, sier Berge, som setter ut den unge keeperen Torbjørn Bergerud til fordel for Espen Christensen, som har har levert gode kamper mot Danmark.

Intet blir avgjort for Norge

Skulle Norge greie å slå Danmark, blir det likevel for tidlig å juble for OL-plass. Taper Norge mot Kroatia søndag, vil nemlig Danmark, Kroatia og Norge alle stå med to poeng. Derfor blir målforskjellen viktig. Det laget som greier seg med uavgjort i oppgjøret Norge-Kroatia vil ha en fordel. (Vi har da gått ut fra at Bahrain taper alle sine tre kamper.)

Bahrain tapte lørdag kveld 22-33 mot Kroatia etter at det hadde stått 14-14 til pause. Det betyr at Kroatia skaffet seg 11 plussmål mot asiatene, mens Norge fikk bare seks.

Danmarks trener, Gudmundur Gudmundsson, mener at det var er fordel for Norge at de fikk starte mot Bahrain. Mens danskene måtte gi alt for å slå Kroatia, kunne Norge rullere på mannskapet mot middelmådige asiater og til slutt dra i land en grei seier. Derfor kommer nordmennene mer uthvilte til lørdagens kamp, mener Gudmundsson.

Et forsøk på å dempe dansk favorittstempel?

TV3 kl. 20.30

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett: