HERNING: — Det gikk helt OK. Jeg hadde litt høye skuldre og gikk for tidlig på noen skudd. Det var en uortodoks motstander, oppsummerte 21-åringen etter 35-29 over Bahrain i den første av tre OL-kvalifiseringskamper.

Bergerud sto med bare 11 landskamper før han slapp til i annen omgang foran noen hundre entusiastiske nordmenn i Boxen.

Ole Erevik sto første omgang, men fikk det ikke helt til mot uortodokse asiater og reddet bare seks av 21 skudd. Det ga en stopprosent på 29, mens Bergerud tok 10 av 24 og fikk 42 i redningsprosent.

LES KAMPREFERAT HER:

Tar stadig nye steg

Tidligere landslagskeeper Espen Karlsen uttalte for noen år siden at Bergerud er det største keepertalentet Norge noen gang har hatt. Da vi konfronterte Buskerud-gutten med den uttalelsen tidligere i sesongen, svarte Bergerud med en latter: — Det er ikke sikkert at han mener det nå.

— Det er ingen tvil om at Torbjørn kan bli en toppmålvakt. Han er god allerede, sier landslagssjef Christian Berge, som ikke har vært redd for å satse ungt etter at han overtok som landslagssjef.

Flytter til Danmark

Bergerud sto for Drammen før Lugi hentet ham til Sverige. Nå er han på flyttefot igjen og skal spille for Holstebro neste sesong. Det medfører også mer familiehygge. Unggutten har nemlig dansk mor og familie i Holstebro.

— Jeg kommer til å få topp oppfølging i Danmark. Klubben har Michael Bruun som keepertrener, så det blir bra, sier Bergerud, som håper OL-kvalikspillet ikke er over.

— Det hadde vært moro å få spille mer, men både Ole (Erevik) Espen (Christensen) har mer erfaring enn meg. De neste kampene blir steintøffe. Danmark har ikke vært så gode i oppkjøringen, men pleier å levere på topp når det gjelder. Mot oss får de 13.000 tilskuere i ryggen, og de har verdensklassespillere i alle posisjoner, sier Torbjørn Bergerud.

Det er en klasse han selv streber etter.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett: