— Kontrakten var i utgangspunktet på ett år. Vi har bestemt oss for å la alle samtaler ligge til etter OL-kvaliken for at jeg skal unngå energilekkasje, sier Erlend Mamelund.

— Men hvis det blir nye forhandlinger med Kiel, blir det nok også noen med Karoline, fortsetter Mamelund og smiler.

Karoline er fruen, Karoline Næss, som senest søndag bekreftet overfor Aftenposten at mannen er i Haslum neste sesong. Selv har hun spilt i Stabæk, men legger opp etter denne sesongen selv om laget rykket opp i eliteserien igjen.

OL-drømmen lever

Ingen av dagens spillere var en gang født den eneste gangen Norge hadde et herrelag i OL, i München 1972. De har heller ikke deltatt i en OL-kvalifisering tidligere. For veteranene Ole Erevik (34), Bjarte Myrhol (33), og Erlend Mamelund (31) kan helgens forsøk på OL-deltagelse være det siste.

Skulle Norge greie å bli minimum nummer to i puljen med Bahrain, Danmark og Kroatia, venter OL-deltagelse i Rio i august.

— Danmark OL-favoritt

Fredag startet Norge med 35-29 over Bahrain i en kamp med mye slurv og sløvhet.

— Det var «rævahåndball» i 45 minutter, men jeg visste det ville bli slik. Vi var utålmodige og gjorde tekniske feil. Da vi ledet 15-12, kunne vi ha avgjort det, men så brenner vi mulighetene mot et lag som ikke holdt Grundigliga-nivå, sier Mamelund, som senere fikk se Danmark slå Kroatia 28-24. Lørdag kveld skal Norge opp mot vertskapet.

— Vi møter gullfavoritten i OL. Men de må slå oss for å komme dit, og vi har vist at vi kan være med der oppe vi også. Leverer Danmark en sinnssykt god kamp, må vi være «sjuke» vi også, sier Erlend Mamelund.

Hva Karoline Næss sier til et eventuelt forlenget Kiel-opphold blir en annen historie.