NORRKÖPING/TRONDHEIM (adressa.no): Det skjedde da Sarpsborgs Sigurd Rosted lurte seg inn mellom RBK-forsvarerne og ekspederte 1-2-scoringen i mål på Lerkendal, i en kamp Rosenborg til slutt vant 5-2. Det skjedde da Norrköpings Sebastian Andersson stanget inn reduseringen som ga dem et aldri så lite håp foran returoppgjøret i mesterligakvaliken onsdag kveld.

Og det skjedde da Edvard Skagestad fikk stå helt alene på overtid, og sørget for at Aalesund utlignet til 1-1 på Color Line Stadion lørdag.

— Må forsvare sammen

Tre dødballmål i mot på rappen. Slikt liker ikke Rosenborg-spillere som er vant til å være bunnsolid på defensive dødballer.

- Har dere forbannet dere på at det ikke skal skje igjen?

— Ja, vi har i hvert fall sett litt på det, diskutert litt og funnet noen løsninger. Det er et område vi har vært veldig vanskelig å skape noe på. Det er det vi ønsker også, så det skal vi finne tilbake til, sier Tore Reginiussen til adressa.no.

— Det er ikke én og én som skal forsvare på defensive dødballer. Vi må gjøre det som en helhet, og vi må dekke for hverandre om det glipper litt. For det kan skje, og det gjør det, men da skal vi sørge for at det er noen andre der slik at det ikke blir noen mål på det, følger midtstopperen opp.

Trener lite på dødballer

Jonas Svensson gjør et poeng ut av at RBK har mer fokus på å skape problemer for motstanderne, og at laget derfor trener mye offensivt.

— Vi har ikke hatt så mye dødballtrening, men jeg vet ikke om det er så mye vits i å trene på det. Det ligger mye i konsentrasjonen. Nå har vi rettet på en del ting på dødballer og utgangsposisjonen til spillerne, og jeg tror det handler om å være fullt skjerpet når dødballen oppstår og vise litt «faenskap». Så er mye gjort, sier han.

Kontringsmuligheter

Rosenborg var overlegne Norrköping i banespillet på Lerkendal, og dødballer kan fort bli svenskenes giftigste våpen onsdag kveld.

Reginiussen innrømmer at det gjør noe med laget når man slipper motstanderne til på dødballer i tre kamper på rad.

— Alle må være trygge i rollene sine, og vite at en defensiv dødball nesten skal være en mulighet for oss til å kjøre overgang. Det vil vi finne tilbake til, sier han, og tenker på at Rosenborg har flere hurtige kontringsspillere som er gode til å utnytte at motstanderne har våget seg langt inn på RBKs halvdel.

Rosenborg har 3-1 å gå på etter hjemmekampen. Returen spilles onsdag kveld klokken 19.15.