Onsdag spilles returoppgjøret mellom IFK Norrköping og Rosenborg. Den første kampen endte 3-1 i favør trønderne — som slapp inn et unødvendig bortemål på en defensiv dødball.

Mot Aalesund denne helgen så tre poeng ut til å være sikret for serielederne. Det var helt til Edvard Skagestad dukket opp på overtid og stanget inn 1-1. Også på en defensiv dødball. Dette var RBKs tredje kamp på rad hvor de hvitkledte slapp inn mål på en slik situasjon. Noe svenske Norrköping ønsker å utnytte i morgen.

— Dødballer er ofte avgjørende i fotballkamper. Vi vet hvilke svakheter som finnes og vi ønsker å gripe den muligheten når den byr seg, sier treneren, Jens Gustafsson på pressekonferansen.

— Alt å vinne

Å tape 3-1 for Rosenborg på Lerkendal var ikke helt slik svenskene så for seg før de møtte opp på Lerkendal. En skuffende kamp, mener de.

— Resultatet var skuffende. Vi er nødt til å bli bedre i duellspillet og reagere raskere når vi vinner ballen, fortsetter treneren.

IFK Norrköping-trener Jens Gustafsson. Til høyre kaptein Andreas Johansson. Foto: Vegard Eggen

Videre legger han til at alle spillerne er fit for fight og varsler at det kan bli endringer på spillestilen dersom det blir nødvendig.

— Det kan hende vi endrer litt. Vi kan dog ikke gå hodeløse inn i matchen og sende alle mann i angrep. Da kontrer Rosenborg på oss. Vi må være smarte. Dere får se i morgen hvordan vi spiller, sier Gustafsson på pressekonferansen.

- Gode på hjemmebane

Norrköpings kaptein Andreas Johansson er sikker på at de vet hva Rosenborg kommer med til Sverige.

— Jeg har sterk tro på at vi kjenner dem nå. Vi er gode på hjemmebane og det skal vi dra nytte av i morgen. Det er opp til oss spillere og forhåpentligvis opplever vi en magisk kveld i morgen, sier Johansson.

Les også:

  • **Les også:

(krever innloggin)**

  • **Les også:

(krever innlogging)**

Trener Gustafsson legger til at de regjerende seriemesterne fra Sverige må demme opp Rosenborgs raske banespill.

— Vi må angripe bedre og holde bedre på ballen. Rosenborg spiller fotball i høyt tempo, noe som er koblet til naturgresset på Lerkendal, sier treneren til laget som spiller sine kamper på kunstgress.

Bortemål

Grunnet bortemålsregelen er svenskene videre dersom de slår Rosenborg 2-0 i morgen. Et resultat som vil overraske Kåre Ingebrigtsen.

— Norrköping må gamble. Det blir en tøff tur, men vi har bra selvtillit etter det her. Jeg blir overrasket om vi ikke scorer i Sverige, sa Ingebrigtsen til adressa.no etter det første oppgjøret.

Adressa.no chatter live under onsdagens kamp.