Mandag morgen skrev adressa.no at Per Ciljan Skjelbred var svært nær en ny avtale med sin tyske klubb Hertha Berlin, og at han kom til å bli værende i den tyske hovedstaden i minst tre sesonger til.

Nå er avtalen i boks.

Skjelbred har signert en ny treårskontrakt, med opsjon på et fjerde år.

Det bekrefter trønderens agent overfor adressa.no.

— Etter lange, men konstruktive og ryddige forhandlinger, har vi kommet til enighet som både klubb og spiller er fornøyde med, sier Jan Ludvigsen i agentselskapet Management 15.

Overgår Strandberg

Skjelbred-leiren har særdeles gode grunner til å være nettopp fornøyd. Etter det adressa.no erfarer har kontrakten – hvis det fjerde året blir utløst — en totalverdi på hele 120 millioner norske kroner.

Ikke mange norske fotballspillere kan smykke seg med tilsvarende avtaler. Da Stefan Strandberg gikk til russiske Krasnodar var det på en fireårsavtale verdt 70 millioner kroner.

Ingen i Skjelbred-leiren ønsker å kommentere summer, men agent Ludvigsen sier han er stolt over landslagskapteinen og avtalen de har signert.

Stortrives i Berlin

Skjelbred dro fra Rosenborg til tyske HSV sommeren 2011. Der havnet han tidvis solid ute i kulden, men ble etter hvert lånt ut til Hertha Berlin i 2013-14-sesongen. Den tidligere Rosenborg-spilleren imponerte i hovedstadsklubben, og overgangen ble gjort permanent sommeren for to år siden.

Partene har vært i forhandlinger om en ny avtale en god stund allerede, og Skjelbred har tidligere gitt klart uttrykk overfor Adresseavisen at både han og familien stortrives i Berlin.

På sin offisielle Facebook-side annonserer Ciljan at han er glad for å ha signert ny kontrakt.

— Ha ho he Hertha BSC. Så glad for å annonsere at jeg blir værende i Berlin.

Midtbanespilleren har en fremtredende rolle på laget, og er blant dem som har fått spille klart mest under trener Pal Dardai.

— Per er veldig tilfreds med både klubben, laget, byen og trener Pal Dardai, og ser frem til å bidra for Hertha de kommende sesongene, sier Ludvigsen.