Dermed utsettes returen til Trondheim og den nyinnkjøpte boligen på Lade for Skjelbred og familien.

Etter det Adresseavisen kjenner til er kontraktsforhandlingene mellom den tidligere RBK-spilleren og hans tyske klubb Hertha Berlin inne i en avsluttende fase, og Skjelbred – som per nå har ett år igjen av kontrakten – kommer til å legge til minst to år på den opprinnelige avtalen.

Det betyr at midtbanespilleren knytter seg til Berlin-klubben frem til sommeren 2019. En ny avtale kan bli offentliggjort snart.

Adressa.no omtalte kontraktsforhandlingene helt på tampen av vårsesongen.

Per Ciljan Skjelbred stortrives i Berlin. Foto: CHRISTIAN SKARE STENDAL

Da sa Skjelbred at han ikke visste hvor lang tid det ville ta før noe av avklart, men at det ikke var stor avstand mellom partene.— Det er klart det handler om lengde og penger. Det ser bra ut, men det er vanskelig å si noe før det er konkret, sa han.

Nå – drøyt to måneder senere – er partene nær en løsning.

Får spille alt

Skjelbreds Tyskland-eventyr var slett ingen dans på roser i den første tiden etter overgangen fra Rosenborg til Hamburg sommeren 2011. Han slet med å få tillit i HSV, men etter et vellykket utlån til Hertha Berlin i 2013-14-sesongen, ble overgangen gjort permanent sommeren 2014. Der nyter han nærmest ubegrenset tillit, og både han og familien stortrives i den tyske hovedstaden.

– Du har ett liv, og du skal gjøre alt du kan for å få mest ut av den karrieren. Det er utfordringer jeg jakter på, og per dags dato føler jeg at jeg har flere utfordringer her enn om jeg drar hjem, sa han til Adresseavisen i fjor høst.

Straffescoring

Til tross for en skuffende sesongavslutning, endte Hertha Berlin med en overraskende sterk 7. plass i Bundesliga forrige sesong – og sikret seg plass i Europaligaen denne sesongen.

I helgen scoret nordmannen på den avgjørende straffen, noe som gjorde at Hertha Berlin vant miniturneringen mot Duisburg, Eintracht Frankfurt og franske Nantes.

Sesongen starter for fullt når laget går inn i den tredje kvalikrunden til Europaligaen. Der møter tyskerne vinnerne av Brøndby-Hibernian i den andre kvalikrunden.