Hertha Berlin 0-1 Bayern München

Den norske landslagskaptein og hans lag sto overfor en nærmest umulig oppgave da de lørdag spilte mot ubeseirede Bayern München i den tyske Bundesliga.

Midtbanespilleren var kaptein for første i Hertha-karrieren i forrige runde mot Köln. Han fikk fornyet tillit lørdag.

Den tidligere Rosenborg-spilleren måtte se Arjen Robben score oppgjørets eneste mål etter 27 minutter. Hertha hadde lite å by på i resten av kampen, og Bayern kontrollerte inn seieren.

– Jeg var fornøyd med prestasjonen i første omgang, men vi kan gjøre det bedre i annen omgang. Kanskje spillerne var slitne etter å ha spilt 70 minutter med ti mann i Manchester, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

Jevnt bak Bayern

Bayern har en ledelse på ti poeng til Wolfsburg (én kamp til gode). Bak det tyske storlaget kjemper flere lag en tett kamp. Leverkusen, Augsburg og Schalke vant alle lørdag.

Augsburg inntok 4.-plassen da de på hjemmebane snudde oppgjøret mot Hamburg.

Gjestenes Rafael van der Vaart scoret på overtid i første omgang, men vertene slo hardt tilbake i annen omgang. På 20 minutter snudde Halil Altintop, Raul Bobadilla og Paul Verhaegh oppgjøret til 3-1. Bård Finnes Köln måtte se seg slått 5-1 borte mot Bayer Leverkusen. Matthias Lehmann sendte bortelaget i føringen, men Karim Bellarabi sørget for at lagene gikk til pause med 1-1. Finne fikk en uheldig opplevelse lørdag. Han ble byttet innpå i det 78. minutt da stillingen var 2-1 etter at Hakan Calhanoglu hadde sendte vertene i føringen. På elleve minutt scoret Leverkusen tre mål og vant 5-1 med den norske spissen på banen.

Huntelaar med hattrick

Klaas-Jan Huntelaar sikret Schalke 4-1-seier mot Mainz da han scoret tre mål. Spissen begynte scoringsshowet etter ni minutter, før han doblet ledelsen etter halvspilt omgang.

I det 61. minutt fullbyrdet han hattricket og fastsatte sluttresultatet til 4-1. I mellomtiden scoret Shinji Okazaki for Mainz, mens Tranquillo Barnetta tegnet seg på scoringslista for Schalke.

Werder Bremen knuste nykommeren Paderborn 4-0 og klatret over nedrykksstreken.

Tarik Elyounoussi startet på benken da Hoffenheim vant 4-3 i målfesten mot Hannover. Det var hele tiden Hoffenheim som hadde føringen. Klubben ledet både 2-0 og 4-2. Elyounoussi ble byttet inn etter 61 minutter og var med på å ro i land seieren. (©NTB)