Godt over 11 000 tilskuere fant veien til Lerkendal for å se mesterligakvaliken mellom Rosenborg og Norrköping onsdag kveld.

Sammenlignet med tidligere europacupkvaliker er det gode tall for Rosenborg, og nå kan også Viasat-ledelsen smile litt ekstra.

For i snitt så hele 173 000 tv-seere kampen på Viasat 4. På det meste – mot slutten av kampen – samlet kanalen 240 000 seere.

— Det er sterke tall, også med tanke på det tidlige kamptidspunktet (startet klokken 1915), sier Viasats sportssjef, Stian Kleppo, til adressa.no.

Han tar tallene som et bevis på at fotballinteressen er høy, og at Rosenborg er hele Norges lag i Europa – kanskje med unntak av enkelte områder.

— Det gagner norsk fotball med RBK i Europa, og tallene vi ser er vi meget godt fornøyde med. 3-1 er også et godt resultat tv-dramaturgisk, sier Kleppo, og tenker på returoppgjøret i Norrköping førstkommende onsdag.

Da Rosenborg spilte i Mesterligaen hadde Viasat rundt 500 000 tv-seere på kampene, men sammenlignet med tidligere kvalikrunder er onsdagens tall høye, ifølge Kleppo. Tar Rosenborg seg videre til gruppespillet i Mesterligaen denne sesongen, tyder altså mye på at det går mot en god tv-høst for Viasat.

Tirsdag kveld viste samme kanal RBK-dokumentaren «Hvit tornado». Den hadde 50 000 seere, og vil vises på ny etter returoppgjøret mot Norrköping.