NORRKÖPING: — Ja, det må jeg mene. Den må vi ta på oss nå, sier kaptein Mike Jensen.

— Etter siste oppgjør synes jeg det. En ting er resultatet (Rosenborg vant 3-1 på Lerkendal), som var veldig bra av oss. Men også selve kampen og spillet. Jeg synes vi hadde full kontroll, og slapp ikke til mye annet enn et par sjanser mot, sier Jonas Svensson.

— Helt sikker på at vi scorer

— Jeg sa vi var favoritter før kampene, og nå når vi har 3-1 ville det vært helt idiotisk å endre mening. Det vil være skuffende om vi ikke går videre. Vi vet at det blir en veldig tøff kamp, men det får vi ta. De skal få det tøft, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å score – og da skal de få det travelt, sier Pål André Helland.

Dermed er han på akkurat det samme sporet som treneren sin, Kåre Ingebrigtsen.

— Vi er klar over Norrköpings styrker, og så er vi også klare på at de får trøbbel med det offensive spillet vårt, sier han, vel vitende om at Rosenborg nesten alltid scorer mål.

— Det gjør vi onsdag også, sier han.

Gjør Rosenborg som lovet må Norrköping score minst tre – og det bare for å komme ajour.

Vinn eller forsvinn

Oppgjøret mot Norrköping er viktig. Ryker Rosenborg ut der er Europa-drømmen knust for denne sesongen.

— Det er et stort mål for oss å ta oss til gruppespillet. Den verste plassen å ryke ut er nå. Da får du ingen verdens ting. Kommer du deg videre er det flere sjanser, så dette er en viktig match for oss, ingen tvil om det, sier Ingebrigtsen.

Vil ikke skylde på kunstgresset

Tirsdag kveld fikk spillerne testet ut kunstgresset på Östgötaporten.

Litt tørt, men god eliteseriestandard, var dommen. Kunstgresset skal i hvert fall ikke brukes som unnskyldning for en eventuell exit, sier Helland.

— Det er overhodet ingen unnskyldning om vi skulle finne på å drite oss ut, mener han.

Likevel er RBK-spillerne klare over faren, bedyrer de.

Det skal ikke mer enn en 2-0-seier til Norrköping til før Rosenborg er ute.

— De føler seg nok som underdogs, men jeg tror de ser muligheter. Det er ikke på noen måte avgjort, sier Jonas Svensson.