NORRKÖPING/TRONDHEIM: I går ble det klart at Mushaga Bakenga, som har levd et omflakkende fotball-liv de siste sesongene, vender hjem til Rosenborg.

Bakenga har vært under kontrakt med belgiske Club Brugge, men har vært lånt ut til flere klubber de siste årene, blant annet Rosenborgs erkerivaler Molde frem til i sommer.

Det nylig avsluttede oppholdet i Rosenes By er kanskje grunnen til at Bakenga blir presentert på Rosenborgs hjemmesider tirsdag i Molde-drakt.

Bildet av en Bakenga kledd i blå overdel førte ihvertfall til reaksjoner fra flere RBK-fans på sosiale medier tirsdag ettermiddag.

Saken fortsetter under reaksjonene

Rosenborgs organisasjonsleder Trond Alstad har denne forklaringen på draktfadesen:

— Det er ikke vi som er ansvarlig for det som blir lagt inn. Alle hjemmesidene for Tippeligaen blir driftet av et eksternt selskap. Når de ser at en spiller bytter klubb, setter de inn et bilde, forklarer han overfor Adresseavisen.

— Skjønner reaksjonene

Alstad har forståelse for at folk reagerer.

REAGERER: Organisasjonsleder i Rosenborg, Trond Alstad. Foto: Terje Svaan

— Jeg skjønner at folk reagerer på det, vi reagerer jo selv. Vi synes ikke det er artig med et Molde-bilde på våre sider, så vi har bedt dem om å ta det bort. Hadde vi hatt ansvar for å legge inn dette selv, hadde vi aldri lagt inn et bilde i Molde-drakt, sier han.Han håper at feilen vil bli rettet raskt.

— Vi har varslet dem ganske tydelig i dag, så det skal vi følge opp, slår han fast.

- Er det litt pinlig?

— Det kan man naturligvis si, men det finnes vel verre ting enn som så, avslutter Trond Alstad.

Rosenborg spiller mesterligakvalifisering mot IFK Norrköping i Sverige onsdag kveld. Der får ikke Bakenga være med. Han er ikke spilleklar før det norske overgangsvinduet åpner på torsdag.