Før sommerens klubbskifte, scoret Tarik Elyounoussi jevnt og trutt for Fredrikstad. Syv mål ble det på spissen i vårsesongen.

Men etter overgangen til RBK, har det gått tråere foran mål.

I forbindelse med landskampen mot Slovenia, ble han «mobbet» av Markus Henriksen. Langskuddet fra Elyounoussi dundret i tverrliggeren og ned på streken.

— Jeg har jo spilt litt med Tarik i Rosenborg, og jeg vet at han scorer sjelden, så da er det viktig å være på returen, sa Markus Henriksen til TV 2 om sitt aller første landslagsmål.

Meldingen fra Henriksen ble selvsagt lagt merke til av RBK-spissen.

— Det var frekt av Markus. Neida, jeg regner med at det var en spøk, sier Elyounoussi og smiler.

Ikke stresset

Siden overgangen til Rosenborg har laget spilt fem kamper og scoret ni mål, men 24-åringen har så langt til gode å komme på scoringslista for sin nye klubb. Elyounoussi hevder han ikke lar seg stresse.

— Det er klart det er kjedelig å ikke score mål. Men for meg er det viktig å ikke stresse, og det er ingen vits i å grave seg ned. Det blir for dumt. Selv om det ikke har blitt noen scoringer, har jeg vært nære og skapt sjanser. Jeg har vært i tilsvarende situasjoner mange ganger tidligere, og selv om jeg bare er 24 år er jeg rutinert nok til å ta det helt med ro. Når det først sitter kommer det nok flere mål, lover han.

Tror på seier

På søndag venter Vålerenga hjemme på Lerkendal.

— I år scoret jeg både hjemme og borte mot Vålerenga som FFK-spiller, og selvsagt gleder jeg meg til kampen. Jeg har trua på at vi kommer til å slå godt i fra oss, og ta tre poeng, sier Elyounoussi.

VIDEO: Tarik Elyounoussi etter landskampen