TIL-spilleren fikk tillit fra start og fikk spille samtlige 90 minutter i 2-1 seieren over Slovenia tirsdag.

Etter kampen slo Ruben Yttergård Jenssen fast at seieren var fortjent. Men han rakk å bli nervøs før John Arne Riise dunket inn seiersmålet tre minutter på overtid.

— Jeg måtte beherske meg for å ikke juble da vi fikk straffe. Jeg rakk å bli j.. redd for at det ikke skulle bli mål. Men det gikk heldigvis bra, sier Yttergård Jenssen.

Han var fornøyd med at han fikk sjansen på Norges midtbane. Og på sosiale medier vanket det også mye godord til Jenssen, som spilte sin første kamp fra start i en obligatorisk VM- eller EM-kamp for Norge.

- Jeg synes det gikk bra. I første omgang var det den defensive jobben som gikk best. I andre omgang fikk jeg mer rom, turte å gjøre litt mer og fikk gjort litt mer offensivt, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

At han har måttet slite benken i mange landskamper har Yttergård Jenssen forståelse for.

— Jeg forstår at det er beinhard konkurranse om plassene. Derfor er det viktig at alle som er med viser seg fram når man får sjansen, sier TILs landslagsspiller.

Nå mener han sjansene for å tukte puljefavoritt Sveits også er til stede.

- Jeg tror vi har gode sjanser mot Sveits. Vi har alt å vinne der. Vi har hatt mye press i de to første kampene, men nå gleder vi oss til Sveits-kampen, sier Jenssen.

Web-tv: Intervju med Ola By Rise: