— Jeg så rundt meg og så at de vanlige straffeskytterne var vekk, og tenkte «det er overtid, denne må jeg bare ta», sa John Arne Riise om rett etter kampslutt.

Ja, for John Arne Riise er langt fra å være førstemann på Drillos liste over straffetakere. Norges straffeskytter nummer én, Mohammed Abdellaoue, var for lengst byttet ut. Og i det 89. minutt ble også andremann Tarik Elyounoussi tatt av til fordel for Alexander Søderlund.

— Jeg hadde tatt straffen om jeg var på banen, sier Tarik før han fortsetter:

Men det var like greit at han tok den. Jeg hadde nok satt den, jeg, også. Men dette var bra for han og bra for oss , sier Elyonoussi

Ballen skulle inn

Med Tarik og Moa ute, gikk Riise med jernblikk frem og banket ballen via fingertuppene til Slovenias keeper og i mål.

— Det var ikke noe tvil om at jeg skulle ta straffen. Den ballen skulle i mål, sier Riise - som måtte tørke noen gledestårer/utmattelsestårer etter å ha slått kraftig tilbake mot kritikken de siste dagene.

Og vips er Norge inne i kampen om en VM-billett igjen.

Jublet for tidlig for scoring

Jeg tør ikke tenke på tanken på å stå her med null poeng etter to kamper engang. Tre poeng var viktig - viktig ! sier Tarik Elyounoussi.

Det ble 89 minutter på Rosenborg-spilleren og han var dermed ikke på banen da Riise sendte Ullevaal til himmels fire minutter på overtid, men han var meget delaktig i at klart å snu det.

Etter 26 minutter banket han til på volley fra 20 meter. Ballen klinket til i tverrliggeren. Tarik jublet for scoring, men dommeren holdt seg rolig. Men heldigvis dukket en gammel RBK-kollega, Markus Henriksen, opp på returen og nikket den inn.

— Jeg jublet egentlig for scoring der, ler Tarik.