— Jeg har jo spilt litt med Tarik i Rosenborg, og jeg vet at han scorer sjelden, så da er det viktig å være på returen, sier Markus Henriksen til TV 2 om sitt aller første landslagsmål.

Etter 26. minutter ladet Rosenborg-spilleren skuddfoten og banket til. Fra 20 meter føyk ballen i en herlig bue - på undersiden tverrliggeren og ned på streken. Tarik Elyounoussi hevet hendene i været og jublet, men det gjorde ikke Markus Henriksen: Han var først på returen og nikket inn i sitt første landslagsmål. 1-1.

Markus Henriksen hadde to muligheter til å avgjøre til 2-1 for Norge, og særlig én av dem kan karakteriseres som veldig stor. På en retur banket han til, men Slovenia fikk på mirakuløst vis feid ballen unna.

- Jeg tenkte «skal det være den dagen der», men så får vi straffe og John Arne er iskald, så det var helt fantastisk, sier AZ Alkmaar-spilleren.

Viktig å gripe sjansen

- Når det ble som det ble, kunne vi ikke gjort det bedre. Når vi scorer på slutten der. Det var helt fantastisk, sier Henriksen.

Mot Island ble han vraket etter å ha vært jevnt og trutt inne på Drillos midtbane de siste kampene. Mot Slovenia var han igjen med, og beviste at han fortjener plassen.

- Ruben (Yttergård Jenssen) og jeg gjorde en god jobb. Det er viktig å ta vare på mulighetene når man får dem - og i dag synes jeg vi gjorde det, sier Henriksen.

Web-tv: Intervju med Tarik Elyounoussi: