Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Utgangspunktet kunne ikke vært mer spennende før kampen mellom MFK og Rosenborg på Aker Stadion kommende helg.

De to erkerivalene har sanket like mange poeng etter 26 serierunder, men i øyeblikket ligger trønderne foran på grunn av bedre målforskjell.

Sist Rosenborg gjestet Aker Stadion ble de sendt hodestups ut av cupen. Nå er det et mulig seriegull som står på spill. Selv om MFK-spillerne skal ut i kamp mot Steaua Bucuresti først, legger de ikke skjul på at de gleder seg til storkampen.

— Vi må ikke glemme at vi har en viktig kamp torsdag først, men jeg tror de fleste har Rosenborg-kampen i bakhodet. Både spillere og folk i Molde generelt vet hvor viktig kampen blir, og laget som tar med seg tre poeng vil få et fantastisk utgangspunkt for resten av sesongen, sier Vegard Forren til Rbnett.

- Den viktigste

Midtstopperen imponerte stort for Norge mot Sveits og Kypros, og fortsatte den positive trenden søndag mot Strømsgodset. Forren ryddet opp i stor stil og var sjefen i MFK-forsvaret da de fikk med seg ett poeng fra Marienlyst.

24-åringen tviler på at MFK noensinne har stått overfor en like viktig kamp mot Rosenborg som den de skal spille til helgen.

— Det har neppe vært en viktigere kamp enn denne. Jeg har ikke vært lenge i klubben, men i min tid er det den klart viktigste. Jeg er veldig spent og gleder meg til kampen. Jeg tror det blir god stemning på stadion, og vi spillerne skal sørge for at de som kommer på kamp skal få god underholdning. Vi skal ta med oss de tre poengene, sier formspilleren.

Tror på seier

For Magnus Wolff Eikrem blir kampen mot Rosenborg også en spesiell affære. Han ønsker ikke å overdrive betydningen av oppgjøret, men klarer ikke å legge skjul på at den kan bety mye.

- Det er vel kanskje en av de viktigste kampene vi har spilt mot Rosenborg, men samtidig er det viktig å ikke legge for mye press på oss. Vi var gode da vi møtte dem på Aker Stadion sist, og dersom vi setter sjansene våre kommer vi til å slå dem denne gangen også, sier han.

MFK har slått Rosenborg de to siste gangene de har møttes i cupen, men i seriesammenheng må man helt tilbake til 2006 for å finne siste seier. Ole Gunnar Solskjær mener likevel at de blåhvite har et godt tak på de seiersvante trønderne.

- Senke skuldrene

— Kampen mot Rosenborg er den største for MFK, uansett tabellposisjon. Det er et godt fotballag som vi har hatt taket på spillemessig, så lenge jeg har vært på Aker Stadion. Vi slo dem i cupen og var gode mot dem i serien i fjor, selv om det endte med tap, sier manageren.

Solskjær vil ikke si om det er den viktigste kampen mot trønderne noensinne eller ikke, men er tydelig på én ting:

— Det er en viktig kamp som vi gleder oss til. Vi skal senke skuldrene, slå oss løs og spille god fotball, sier han.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport