STRØMSGODSET — MOLDE 1-1:

Søndagens kamp mellom Strømsgodset og MFK var intens og spennende i samtlige 90 minutter. Ingen av lagene imponerte stort, men publikum fikk oppleve store sjanser, høy temperatur og enorm innsats fra begge sider.

Et øyeblikks klasse av formspiller Jo Inge Berget så ut til å vippe kampen i MFKs favør. Det var spilt 14 minutter da Berget utnyttet en forsvarsglipp og kom alene med keeper Adam Larsen Kwarasey. Angriperen var kald som en fisk og skrudde ballen nydelig i mål med høyrefoten.

Begge lag kom til en rekke fete sjanser etter dette, og i kampens siste ordinære spilleminutt klaffet det endelig for drammenserne.

Jarl André Storbæk scoret på volley, utagbart i mål bak Ole Söderberg.

Dermed er det fortsatt tre poeng som skiller de to lagene, mens Rosenborg fortsatt er serieleder med bedre målforskjell enn MFK. De to erkerivalene møtes neste helg.

Avmålt feiring

Det var ikke spilt mer enn to minutter da Anders Konradsen fant Adama Diomande foran MFK-målet. Angriperen fyrte av, men fikk skuddet blokkert. Godset forsøkte å trykke MFK hardt i åpningsminuttene og rullet opp flere overganger. De kom imidlertid ikke til de store mulighetene foran mål.

Etter ni minutter var det i stedet Jo Inge Berget og MFK som var nær scoring. Berget snappet opp ballen og satte fart inn i 16-meteren. Fra litt skrått hold, til venstre for mål, smelte han ballen rett på Adam Larsen Kwarasey, som fikk klarert til hjørnespark.

Berget fikk også muligheten fem minutter senere, etter en stygg glipp i hjemmelagets forsvar. Fra nesten samme posisjon som han var i på sin første sjanse, skrudde han ballen iskaldt rundt keeper med høyrefoten og i mål. En klassescoring av formspilleren, som valgte en forsiktig og avmålt feiring foran sitt gamle hjemmepublikum.

Kjempesjanse på tampen

I siste spilleminutt før pause fikk Berget en gyllen mulighet til å doble ledelsen. Mattias Moström sendte avgårde ei svak pasning i retning angriperen, som Godset-forsvaret burde klarert. De slurvet imidlertid, og plutselig var han alene med Adam Larsen Kwarasey.

Berget rundet keeper, men ble såpass forstyrret at han ikke fikk skutt. Han forsøkte å finne både Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström inne i boksen, men det påfølgende innlegget nådde aldri frem og Godset slapp med skrekken.

I pausa tok Ole Gunnar Solskjær av Joshua Gatt og satte inn Martin Linnes. Gatt slet voldsomt i 1. omgang, og pådro seg i tillegg et gult kort.

Strømsgodset foretok på sin side to bytter. Muhamed Keita og Peter Kovacs kom inn for Abdisalam Ibrahim og Adama Diomande.

(artikkelen fortsetter under bildet)

0-1: Jo Inge Berget ga Molde ledelsen i toppkampen. FOTO: DIGITALSPORT

Brente store sjanser

Kampen bølget frem og tilbake også i 2. omgang, og etter 56 minutter fikk MFK en gyllen mulighet på hjørnespark fra høyre. Magnus Wolff Eikrem skrudde ballen perfekt inn i boksen til Pape Paté Diouf, som raget høyest i feltet og satte pannebrasken til. Hjemmelagets keeper fikk imidlertid en hånd på ballen og fikk slått den vekk.

Et drøyt kvarter etter at han kom inn, fikk Muhamed Keita en gedigen mulighet til å utlikne. Keita fikk ballen på ti meters hold og brente til knallhardt, men en våken og god Ole Söderberg slo den unna.

To minutter senere var det Berget sin tur — igjen. Den tidligere Godset-spilleren skar innover i 16-meteren og forsøkte å banke ballen i lengste kryss. Ballen gikk imidlertid like over.

Mattias Moström var nestemann til å forsøke seg. Svensken ble spilt fri ute til venstre, satte fart inn i 16-meteren og forsøkte å overliste keeper med venstrefoten. Larsen Kwarasey slo imidlertid unna avslutningen.

Svakt forsøk

Litt senere fikk samme mann en enda større mulighet da han utnyttet en horribel glipp på hjemmelagets høyreside. Moström kom alene med keeper og hadde god tid, men avslutningen var altfor svak og upresis.

Strømsgodset og innbytter Peter Kovacs satte inn en skikkelig sluttspurt på kunstgresset på Marienlyst, men regjerende seriemester MFK så ut til å stå imot. I siste spilleminutt dukket imidlertid Jarl André Storbæk opp og utliknet med en volley.

Begge lag hadde gode forsøk helt på tampen, men kampen ebbet til slutt ut i 1-1.