Fotball19. September 2010EliteserienBrann StadionBrann - Rosenborg 2 - 3Zsolt Korcsmàr (L) , Brann måtte ut med skadeFoto : Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Analyserer en nærmere de mange baklengsmålene Brann har sluppet inn de tre siste sesongene, så finner en at Zsolt Korcsmár har vært involvert i svært mange. Derfor kan det å flytte den ungarske landslagsspilleren et hakk frem være et smart trekk. Ikke fordi han alene vil erstatte Austin, men fordi mye tyder på at Korcsmár har egenskaper som kommer bedre til nytte på midten enn de han har fått vist frem som midtstopper.

Rune Skarsfjord vil ikke bekrefte at det er som midtbanespiller Korcsmár først og fremst vil bli vurdert i år, men det at Brann-treneren for første gang benytter Korcsmár i en posisjon der han har spilt for Ungarn flere ganger, er nok en indikasjon på at det er som defensiv midtbanespiller Zsolt Korcsmár har størst muligheter til å spille seg til fast plass på årets Brann-lag.

Zsolt Korcsmár og Fredrik Haugen erstattet Hassan El Fakiri og Tomasz Sokolowski etter pause med det resultat at det ble mer fart i Brann-angrepene. Korcsmár spilte dessuten med en iver og en entusiasme en neppe kunne forvente av en etablert spiller når datoen viser 13. januar.

Det ser jeg som en indikasjon på at han vet at han ikke lenger er noe førstevalg som stopper. Brann har ikke lagt skjul på at de jakter en spiller som har en del av de kvalitetene Rodolph Austin hadde. En har forsøkt seg på Sogndals Stephane Badji , men om en lykkes med å hente Badji eller andre av samme kaliber gjenstår å se.

Med eller uten en nykommer på midtbanen er det opp til Korcsmár å benytte sjansen til å vise at han duger i rollen. Gårsdagens innsats ga intet endelig svar, men var bevis nok på at han har mange av egenskapene som forventes. Teknisk er han god, blikket er velutviklet, og til tider var det offensive raids som antydet potensialet.

Sammen med noen gjennombruddspasninger signert Fredrik Haugen , fikk i hvert fall Brann opp tempoet og en begynte å spille i lengderetningen, noe som førte til at et velspillende Vard-lag ble satt under press. Det skjedde også mer foran Vard-målet etter at Bård Finne og Amin Askar kom inn etter sidebytte og bidro med raske forflytninger og småfikse kombinasjoner. En spilte seg til flere sjanser, men Amin Askar misbrukte en stor mulighet, og prøvespiller Tony Okpotu fikk ikke ballen i mål tross tre gode sjanser.

Derfor ble det¿en blandet Brann-debut for nigerianeren som er i byen for å vise seg frem. Han var millimetere fra å score da friske Kasper Skaanes serverte et glimrende innlegg som det måtte en god redning fra Vard-leiesoldat Øystein Øvretveit til for å stoppe.

To ganger senere fikk Okpotu muligheten takket være sin hurtighet, men presisjonen på avslutningene var ikke god nok. Tony Okpotu rakk å avsløre at han har kvaliteter som spiss, men jeg tviler på at han er spilleren som garanterer minst ti mål i norsk eliteserie.