BRANN — VARD HAUGESUND 0-0

VESTLANDSHALLEN (bt.no): Brann tok imot førstedivisjonslaget Vard Haugesund i Vestlandshallen søndag, til vinterens første treningskamp. Ingen scoret før pause, ingen scoret etter pause. Men Brann-året 2013 er i alle fall i gang.

- Disse kampene er stort sett bare gjennomkjøring på stor bane. Alle fikk prøvd seg omtrent like mye, og vi fikk ingen skader. En grei gjennomkjøring. Det var noe som var OK og noe som var litt skuffende. Slik er det alltid på denne tiden, sier trener Rune Skarsfjord.

— Det ble litt sånn at alle tok tre touch for mye, men det er i hvert fall fint å være i gang. Nå har vi noen skikkelige spillsekvenser å se på og diskutere, sier Markus Jonsson.

Frisk åpning

2013s første halvsjanse var det Kristoffer Larsen som fikk. Han skjøt brukbart fra 20 meter etter fem minutter, men like utenfor stolpen til venstre for ham.

Rett etterpå angrep Vard Haugesund i stort tempo, men Torbjørn Kallevågs avslutning fra en fin posisjon, gikk også utenfor.

Etter ni minutter var Branns prøvespiller Tony Okpotu nær å gjøre 1-0, etter herlig forspill. Kasper Skaanes hadde fotballårets hittil mykeste mottak, da han dempet en langpasning nede ved cornerflagget. Han slo et fint innlegg, som Okpotu fikk hodet på. Nigerianeren vridde headingen på mål, men Øystein Øvretveit - Vard-keeper for én dag - klarte så vidt å vippe den over.

Like etter traff Vards Eirik Ulland Andersen stolpen med et skudd etter 12 minutter.

Deretter fulgte en roligere periode på innendørskunstgresset, uten store sjanser til noen av lagene de neste tjue minuttene. Så, etter 35 minutter, forsøkte prøvespiller Okpotu seg. Med mann i ryggen avsluttet han på keeper fra skrått, ganske kort hold. To minutter senere var det Vards tur igjen: Kallevåg skjøt, men Mohus reddet.

Dermed 0-0 til pause.

En rekke bytter

Brann-laget som kom på banen igjen var et helt annet, det ble gjort fem bytter:

Jonas Grønner og debutant Henrik Gjesdal erstattet stopperne Simen Wangberg og Markus Jonsson. Fredrik Haugen og Zsolt Korcsmár kom inn for Hassan El Fakiri og Tomasz Sokolowski, mens Bård Finne og Amin Askar erstattet høyresiden Skaanes og Sævarsson.

Finne la seg på topp med Okpotu, mens Fredrik Nordkvelle gikk ned på en slags høyre vingback.

Som i den første var åpningsminuttene i den andre omgangen underholdende. Okpotu kom til nok en sjanse, rundet Øvretveit i Vards mål, men avsluttet litt for slapt fra litt for spiss vinkel.

Deretter fulgte halvsjanser for Askar og Vards Ulland Andersen, men heller ikke de klarte å score.

Siste del av kampen hadde lite å by på, den hadde "treningskamp i januar" skrevet over hele seg. Så lite skjedde at supporterne som hadde hengt opp banneret myntet på Kim Ojo, med teksten "Ingen e større enn klubben", brukte de siste minuttene til å ta det ned.

De gikk ikke glipp av noe som helst.

Brann styrte, men klarte ikke å finne nettet. Dermed endte det 0-0 i Vestlandshallen.

- Vi er inne i en tøff treningsperiode, og da blir kvaliteten ofte litt dårligere. Det så vi i perioder i dag også. Noen svar får man alltid ut av en slik kamp, men det viktigste var at alle fikk spilt litt, sier Rune Skarsfjord.