Ojo mot Stabæk Foto: Rune Nielsen

— Kim har fått fri for å bevege på seg. Det kan hende vi har mer å si i løpet av en dag eller to, sier Rolf-Magne Walstad, sportslig administrativt ansvarlig i Brann.

BT vet at stedet Ojo har beveget seg til er Belgia, og nærmere bestemt Genk. Ojo var ikke i troppen mot Vard Haugesund søndag, og er nå nærmere klubben han sa nei til i november. Også da vurderte Ojo en overgang til Genk, og Brann var enig med belgierne om en overgang, men Ojo selv sa nei.

- Ønske fra Kim

De fleste utenlandske klubber kan handle i januar, som er midt i sesongen i mange land. Ojo har ett år igjen av kontrakten, og dette er trolig det siste overgangsvinduet Brann kan få noe særlig med penger for Ojo.

Ojo uttalte tidligere denne uken at han ikke vil spille mer for Brann på grunn av det spissen opplever som et svært dårlig forhold til nettopp Walstad. Nå tyder mye på at Ojo har spilt sin siste kamp for Brann, og at han blir solgt i løpet av kort tid.

- Jeg vil ikke si at det er blitt umulig for Kim Ojo å fortsette i Brann. Det har først og fremst vært et ønske fra Kim lenge å få prøve seg i en større liga, og vi har vært åpne for å få det til, sier Walstad.

— Vi visste at sjansen var større for at noe ville skje nå i januar, sier Walstad.

Har en plan

Forsvinner Ojo, ønsker Brann en ny spiss. Brann har nigerianske Tony Okpotu på prøvespill for tiden. Han kom til flere målsjanser søndag, og gjorde seg ikke bort mot Vard Haugesund. Brann skal ta en vurdering rundt Okpotu i løpet av dager.

- Får Brann en ny spiss dersom Ojo forsvinner?

- Jeg håper det, men vi tar en kamp av gangen. Vi har en plan og en idé om hvordan vi skal jobbe videre. Først må ting bli avklart med Kim, men ting henger sammen, sier Walstad.