Brann starter sesongoppkjøringen «for alvor» i dag, når de spiller vinterens første treningskamp, klokken 18 i Vestlandshallen.

Motstander er Vard Haugesund, som rykket opp til 1. divisjon i fjor.

Branns lag: Jørgen Mohus — Birkir Sævarsson, Markus Jonsson, Simen Wangberg, Erdin Demir - Hassan El Fakiri, Tomasz Sokolowski - Kristoffer Larsen, Fredrik Nordkvelle, Kasper Skaanes - Tony Okpotu (prøvespiller fra Nigeria).

Benken: Ådne Nissestad, Kjetil Kalve, Andreas Vindheim, Steffen Lie Skålevik, Henrik Gjesdal, Zsolt Korcsmar, Bård Finne, Fredrik Haugen, Amin Askar, Jonas Grønner.

Brann-keeper Øystein Øvretveit skal for øvrig stå i mål for Vard Haugesund i denne kampen.

Da er klokken snart 18, og årets første Brann-kamp er i ferd med å starte.

Motstander Vard Haugesund stiller med følgende lag: Øystein Øvretveit - Rune Løvland, Erlend Drivenes, Håvard Høiland, Alex Stølås, Jørn Lilleng, Erlend Grov, Roy Miljeteig, Torbjørn Kallevåg, Eirik Ulland Andersen, Anthony Avalos.

1. omgang:

Det er ganske glissent i Vestlandshallen. Folk sitter relativt tett på den ene langsiden, men det er langt fra den oppslutningen man så for seks-syv år siden da Brann kjempet om seriegull.

Publikum har for øvrig kastet seg inn i stormen rundt Kim Ojo. Ojo, som er vraket til dagens Brann-tropp, har uttalt at han ikke ønsker å spille mer for Brann på grunn av at han har problemer med sportsadministrator Rolf-Magne Walstad. Måten publikum har reagert på er at de har hengt opp et stort banner med påskriften: "Ingen e større enn klubben".

3 : Da er det snart spilt tre minutter i Vestlandshallen. Brann har hatt ballen stort sett hele tiden, og har markert seg med et par fremstøt. Men så langt ingen sjanser.

5 : Kristoffer Larsen snapper opp en forferdelig feilpasning fra Vard Haugesund og får muligheten til å skyte fra 20 meter. Skuddet går like utenfor.

5 : Like etterpå slår Vard tilbake, og Torbjørn Kallevåg står for det som er kampens første sjanse. Fra noe spiss vinkel får han skyte fra 12-13 meter, men avslutningen går utenfor.

10 : Etter noen dølle minutter, glimter Brann skikkelig til. Kasper Skaanes demper en langpasning ut på høyrekanten helt nydelig, og legger flott inn til Tony Okpotu. Prøvespilleren fra Nigeria møter ballen med hodet, og får til en litt slapp heading som Vard-keeper (for anledningen) Øystein Øvretveit slår over tverrligger. Corneren blir det ingenting av.

12 : Full svikt i Branns forsvar. En langpasning fra Vard skjærer gjennom Branns bakre firer uten at noen tar tak, og når til slutt Eirik Ulland Andersen. Sistnevnte avslutter på direkten, sender ballen forbi Jørgen Mohus, men treffer stolpen. 1-2 i sjanser til Vard så langt!

20 : Stille periode nå. Brann sliter med å bryte gjennom Vard-forsvaret, og får lite til spillemessig. På den positive siden kan det nevnes at Brann har lykkes i å stoppe Vards farlige kontringer. Mye spill midt på banen nå.

26 : Både Brann og Vard ser ut til å være i feriemodus fortsatt. Ingen av lagene er i nærheten av å spille seg til sjanser i øyeblikket. Prøvespiller Okpotu har ikke imponert særlig så langt - selv om han har hatt Branns eneste sjanse - men så skal det sies at han har dårlige arbeidsforhold som enslig spiss i øyeblikket.

33 : Kasper Skaanes er kampens lyspunkt så langt for Brann. 17-åringen har vist at han har mye fotball i seg med fine touch og nedtak.

35 : Okpotu kommer alene gjennom for Brann, men blir presset av Vard-forsvaret når han skal avslutte. Øvretveit avverger flott.

37: : Torbjørn Kallevåg med brukbar mulighet for Vard. Får skutt fra 15-16 meter, men skuddet avverges av Mohus.

45: PAUSE! Stillingen er 0-0. Brann har hatt ballen mest, men relativt jevnt i sjanser så langt. Begge lag har hatt tre-fire muligheter. Kampen bærer naturlig nok preg av at den er årets første.

2. omgang:

Lagene er kommet på banen igjen nå. Det har blitt foretatt en haug bytter...

46: Ett bytte hos Vard: Henrik Ørpetveit inn for Rune Løvland.

Hos Brann er Birkir Sævarsson, Simen Wangberg, Markus Jonsson, Hasasn El Fakiri, Tomasz Sokolowski og Kasper Skaanes gått ut.

Inn har Fredrik Haugen, Zsolt Korcsmár, Amin Askar, Jonas Grønner, Bård Finne og A-lagsdebutant Henrik Gjesdal kommet.

Gjesdal og Grønner går inn som stoppere. Haugen og Korcsmár sentralt på midten, Askar på høyrekanten, og så ser det ut som at Bård Finne går inn på topp sammen med Okpotu.

48: Okpotu runder Øvretveit, har helt åpent mål, men vinkelen ble for spiss og skuddet for slapt - ingen scoring.

50: Brukbar Askar-mulighet. Skjærer inn fra høyre og får til en slags avslutning, men den er ikke særlig bra.

51: Vards Ulland Andersen er kvikk i beina, løper mellom Branns midtforsvar og tester Mohus - som får avverget til corner.

Brann går veldig høyt ut, men backer langt fremme i banen. Det ser nå ut til at Nordkvelle fungerer som en slags høyre vingback.

59: Klabb og babb inne i Vard-feltet. Brann kjører på med mange folk i angrep, men får for øyeblikket ikke noen voldsomme sjanser ut av det.

62: Kristoffer Larsen prøver seg fra utenfor 16-meteren. Foten hans er ikke helt fininnstilt. Langt over og til siden til mål. Heldigvis er det en stund til seriestart...

62: Nordkvelle nær å tråkle seg gjennom Vard-feltet. Han stoppes i siste liten.

66: Kristoffer Larsen og Erdin Demir byttes ut, Kjetil Kalve og Andreas Vindheim erstatter dem.

68: Brann skaper kanskje mest, men Vard er vel så farlige når de er frempå: Nå skjøt Ulland Andersen i stolpen via Mohus. Corneren blir til en ny corner...

69: Den blir ufarlig.

72: Brann får corner, og Korcsmár får en fot på den inne i boksen. En forsvarer hindrer scoring.

73: Gult kort på Okpotu. Han har vært et friskt pust i dag. Han har langt fra lyktes med alt, men kommet til flere sjanser og jobbet godt.

Vi er inne i kampens siste kvarter nå.

78: Vard-bytte. Roy Miljeteig ut, Thore Pedersen inn.

83: Død periode i kampen. Går mot 0-0, dette.

89: Vard får frispark rett utenfor Branns 16-meter. Etter noen dørgende kjedelige minutter, kan dette være muligheten til å avgjøre...

Ulland Eriksen skyter rett på Mohus.

90: Steffen Lie Skålevik kommer inn for Tony Okpotu.

90 - SLUTT: Brann - Vard Haugesund ender 0-0.

  • Følg med på bt.no for mer.