For å vinne et OL-gull må du trene hardt og overkomme mye motgang.

Men for Santiago Lange har veien til Rio de Janeiro vært ekstra lang. Tirsdag tok argentineren, sammen med makker Cecilia Carranza Saroli, gull i seiling i klassen Mixed Nacra 17.

— Det var en vanskelig tid

Det kun ett år etter å ha blitt diagnostisert med lungekreft. Ifølge CNN mistet Lange halve lungen, men ble til slutt frisk fra kreften etter seks måneder.

Santiago Langes sønner la på svøm for å feire OL-gull sammen med pappa. Foto: Reuters/Brian Snyder

— Mens jeg slet med sykdomen i seks måneder, var jeg egentlig ganske positiv. Når jeg nå ser tilbake på det, var det en god erfaring. Det var en vanskelig tid, men jeg lærte mye, sier Lange til CNN.Før han fikk kreftbeskjeden hadde argentineren deltatt i fem OL og hadde to bronsemedaljer fra tidligere. Tirsdag ble det gull, foran australske Waterhouse/Darmanin som tok sølv og Zajac/Frank fra Østerrike på bronseplass.

Langes sønner er også i OL som seilere, og de kastet seg i sjøen for å feire med pappa da gullet var sikret. Nå håper OL-vinneren at han kan være en inspirasjon for andre.

— En fartsdump på veien

— Dette kan forhåpentligvis gi styrke til mange mennesker som går gjennom det samme som jeg har vært gjennom. Men jeg vil fokusere på det sportslige. Sykdommen hadde ingenting å gjøre med det. Det var en fartsdump på veien. Jeg skulle komme til Rio godt forberedt, og det gjorde vi, sier Lange.

Makker Caranza Saroli er 25 år yngre enn sin seilepartner, men lar seg inspirere av det Lange har fått til.

— Han er en lidenskapelig idrettsutøver. Det er en glede å være lagkamerat med ham. Det er smittsomt hvor positiv han er til alt, sier Saroli ifølge CNN.