Renaud Lavillenie (29) er i medienes søkelys nok en gang. Først ble han buet på i stavkonkurransen, så sammenlignet han Rio-publikummet med Nazi-Tyskland, og nå ble han buet ut av medaljeseremonien.

— Uakseptabel oppførsel, sier IOC-president Thomas Bach

Lavillenie kom til Rio som storfavoritt på mennenes stavsprang-konkurranse, men det ble som kjent kun sølv for den regjerende OL-gullvinneren fra London i 2012. Finalen fikk stor oppmerksomhet over hele verden da publikum buet mot Renaud Lavillenie fordi de øynet en gullmulighet for brasilianske Thiago Braz. Under medaljeseremonien fortsatte publikummet i samme stil. Franskmannen var tydelig preget av publikums reaksjon og begynte å gråte på pallen.

— Sjokkerende

Det er uvanlig i friidrett, der tilskuere forventes å støtte alle utøverne som deltar. TV 2s kommentatorer reagerte på de brasilianerens oppførsel. Johan Kaggestad kalte det «usportslig og ille».

Da den franske forhåndsfavoritten gjorde seg klar for sitt aller siste hopp i finalen, kunne man høre at den brasilianske folkemengden tydelig prøvde å psyke ut stavhopperen. Nå kommer IOC-president Thomas Bach på banen og slakter OL-publikummet.

— Sjokkerende oppførsel av publikummet som buer på Renaud Lavillenie under medaljeseremonien. Uakseptabelt i de Olympiske Leker, sier tyskeren via IOC Media på Twitter.

Etter konkurransen gikk franskmannen ut i media og sammenlignet publikummet med hvordan det var i Berlin-OL i 1936. Dette har han i ettertid måtte beklage.

— Over streken

OL-arrangøren i Rio synes at den brasilianske folkemengden har gått over streken.

— Vår plan er å intensivere dialogen med brasilianske fans gjennom sosiale nettverk for å sørge for at vi oppfører oss ordentlig uten å miste lidenskapen for sporten, sier talsmann Mario Andrada i følge exspressen.se.