Tirsdagens håndballandskamp mellom Norge og Sverige ble alt annet enn spennende. Norge har alltid vært storesøster på kvinnesiden i håndball, og i gå ga de lillesøster en real håndballeksjon.

At Norge ledet 4–0 tidlig ut i første omgang, var imidlertid ikke betegnende ut fra kampbildet. Sverige hadde flere svært gode muligheter, men bakerst hos Norge hadde Kari Aalvik Grimsbø bestemt seg for å stenge helt igjen.

— Er det mulig å be noen om å sjekke at det ikke er et stort pleksiglass foran Norges målvakt, undret Marcus Leifby, som liverapporterte for Aftonbladet.

Om Norges målvakt sine prestasjoner, skrev journalisten følgende:

— Syke menneske.

- Dere liker å slå Sverige

Kommentarene til Leifby ble delt i sosiale medier, og mange nordmenn fant veien inn til Aftonbladet sin liveoppdatering. Det merket også journalisten selv.

— Det er så mange nordmenn her inne at jeg ikke engang våger å ta opp dette med astmamedisinen, så jeg tar ikke opp astmamedisinen, skrev han.

Den svenske bloggen var en fest å følge, og flere nordmenn fulgte den samtidig som de så kampen på TV.

— F*en, har dere ikke liveblogg selv, ler Marcus Leifby når BT ringer ham.

Han har liveblogget så lenge at det kommer helt naturlig. Nå tror han ikke at han kan skrive på noen annen måte.

GODTET SEG: Nordmenn er glade i å slå svenskene. Under kvartfinalen i OL valgte mange å lese svenske blogger og nettsteder. Marcus Leifby i Aftonbladet skuffet ikke. COLLAGE: Aftonbladet/ AP Photo/ Matthias Schrader.

— Jeg liker å være spontan, skrive det jeg tenker – det er i alle fall det som er tanken. Men det er ikke rett alltid, det skal gudene vite, ler han, og legger til:

— Det har faktisk hendt at det er en del nordmenn på siden tidligere når Norge og Sverige har møttes. Og selvsagt når det er ski, da kommer dere.

- Hvorfor tror du det?

— Det er vel en kombinasjon av flere ting. Vi skriver underholdende, OG så liker dere å slå Sverige. Tallene har vært høyere her når det er snakk om ski, særlig ski-VM, flirer han.

- Trengs akutt mageinfluensa for å snu dette

Journalisten, og mange svensker med ham, hadde akkurat sett Sverige slå Brasil i fotball. De trodde de hadde deres beste dag i OL på 60 år, og euforien lurte dem muligens litt. For de trodde de skulle kunne ta Norge.

— Jeg kan ikke huske å ha sett en kamp med en slik start. Sverige var målløse i mange minutter, og det var jo flere kjempesjanser – det er nesten vanskeligere ikke å score enn å score. Men keeperen deres var skitgod, det skal jeg ikke ta fra henne.

Aftonbladets sportssjef skriver i en e-post til BT at Leifby rapporterte hele kvelden, også Brasil-kampen, og at det var høyt trykk hos dem.

Totalt ble det en halv million sidevisninger, og Leifby ga de besøkende valuta for pengene.

— Dersom Sverige klarer å snu dette, så flytter jeg til Eskilstuna, lar håret vokse og bytter navn til Tommy.

Allerede midtveis i første omgang mister han troen, og mener at nordmennene må rote det virkelig til for at det skal være håp for de gule og blå.

— Det er enten det eller en akutt mageinfluensa som kan skape liv i denne kampen igjen.

Til pause var Leifby klar på at det ble svensk tap, og han understreket det ved å skrive at svenskene ikke engang hadde klart å ta igjen Norge om de så hadde 14 dager å gjøre det på.

— Og når du ikke tror det kan bli verre, så gjenstår det 30 minutter.

Liker at det er nordmenn på siden

Leifby skrev til redaktøren og spurte om han skulle slutte å liveoppdatere etter en omgang, ettersom alt tross alt var avgjort. Redaktøren ville heller at han skulle fortsette, så kunne han heller trøste svenskene. Om det ble trøst er vel heller usikkert, men for nordmennene som besøkte siden var det god underholdning.

Svenskene fikk kampens første utvisning etter at Linnea Torstenson var litt sen i en takling.

— Nordmennene er så raske at svenskene ikke engang rekker å slå dem ned. Utrolig, dundret Leifby løs på tastaturet.

Litt senere opplyste han at det ville bli litt lite oppdateringer, for han hadde en skjorte å stryke, og på stillingen 16–29 resignerte han helt.

— Jeg trenger en kalkulator for å regne ut hvor mange mål de egentlig leder med.

Konklusjonen er at disse oppgjørene er alt annet enn bra for kroppen, at man får dårligere kondisjon og blodtrykk, og at leveren kan stryke med.

Men at nordmenn leser oppdateringene synes han er supert.

— Du kan hilse til alle nordmenn å si at de er hjertelig velkommen på sidene når som helst og til alt av sport.