RIO DE JANEIRO (fvn.no): — Katrines innsikt i russisk håndball kommer til nytte nå. Når vi nå går i gang å analysere skytterne, kommer hun til å ha en stor verdi., sier Mats Olsson, målvaktstrener for Norge.

Etter Lundes skrekkomgang mot Romania, hvor hun bare reddet ett skudd på 30 minutter, bar det rett tilbake på benken mot Sverige. Derfra så hun at Kari Aalvik Grimsbø nærmest stenge buret da Norge utklasset svenskene 33-20.

— Fordel med «inside information»

Men mot Russland får hun altså likevel en viktig rolle, enda mer sentral enn hun pleier selv om hun også som reserve hjelper og støtter Aalvik Grimsbø både før og under kampen. Kristiansand-jenta spiller til daglig i russiske Rostov Don, sammen med blant andre seks av de russiske OL-jentene.

— Vi håper Katrine kan hjelpe oss, slik Silje (Solberg) bidro i forhold til de svenske jentene hun kjenner godt fra dansk liga. Det er naturligvis en fordel å ikke bare se dem på video, men å ha «inside information» fra Rostov og russisk liga, sier Mats Olsson.

Katrine Lunde er mer enn klar for å ta nøkkelrollen, uavhengig av om hun spiller eller ei.

— Jeg er selvfølgelig klar for det. Kari har spilt fantastisk, men jeg skal bidra til å gi all den informasjon jeg kan til laget, sier 36-åringen – som spilte de siste åtte minuttene mot Sverige foruten at hun slapp inn tre straffekast tidligere i kampen.

- Vi vet hva som venter

- Hva er det som venter av skudd?

— Det kommer litt an på hvordan de ønsker å spille, men de har ei ung på høyre back som er litt typisk Nora (Mørk)-type med et fantastisk skudd. Det samme har midtbacken deres, sier Lunde.

— Føler du at dere er godt forberedt?

— Vi vet hva som venter, samtidig kan vi aldri vite helt hva de kommer med. Men vi har spilt mot dem jevnlig, og nå er det på tide at vi vinner mot dem igjen, sier Lunde – vel vitende om at Norge tapte mot Russland i VM i desember, da Norge til slutt ble verdensmestere.

- Hun vet hva skytterne gjør

Lagvenninne Veronica Kristiansen svarer slik på spørsmål om Norge har et ess i Katrine.

— Hun kjenner spillerne, og kan godt komme inn og plukke noen baller. Hun vet akkurat hva skytterne gjør og kan også fortelle oss utespillere hvordan vi skal opptre i forsvar. Vi hadde for eksempel stor nytte av den informasjonen Silje ga oss om svenskene, sier den tidligere Vipers-spilleren.

Målvaktstrener Mats Olsson holdt som ventet kortene tett til brystet i forhold til hvem som står i mål mot Russland, men etter oppvisningen Aalvik Grimsbø har vist i to kamper hittil, vil det overraske om Lunde får sjansen fra start.

— Vi gjør som vanlig. Vi analyserer motstanderen, og tar ut målvakten i kveld eller i morgen formiddag.