Nybergsund står med 10 seire på 10 kamper i årets 2. divisjon. I dag sendte de et FFK-lag som endelig har stabilisert seg på midten av eliteserietabellen ut av cupen i tredje runde.

Dermed er begge finalistene i fjorårets cup slått ut. Sandefjord — som tapte 0-3 mot FFK i finalen på Ullevaal i fjor - røk jo ut i 2. runde mot Tønsberg.

Aldri i gang

FFK kom aldri skikkelig i gang på hjemmebane mot 2. divisjonslaget Nybergsund. Hjemmelaget hadde grei kontroll på banespillet, men divisjonsforskjellen syntes aldri i de regjerende cup-mesternes storstue.

Etter 16 minutter kom første virkelige varsel på at dette skulle bli en svart dag for de røde og hvite. Hans Erik Ramberg mistet ballen på midten, og Nybergsunds Lunder fikk spilt fri Brevold, som satte ballen i nettet. FFK hevet seg aldri skikkelig etter kalddusjen, og det var ikke urettferdig at Nybergsund beholdt ledelsen inn til pause.

Grønhagens tyngste FFK-øyeblikk

2. omgang startet helsvart for FFK. Nybergsund spilte seg opp på kanten, slo inn i feltet, og Håvard Storbæk sto klar på første stolpe og styrte ballen i mål. 2-0 til 2. divisjonslaget.

Etter 56 minutter ble Agim Shabani utvist for FFK etter to gule kort, og et undertallig FFK jobbet febrilsk for å komme tilbake.

Østfoldingene fikk én utligning, ved Bjørkøy etter 71 minutter, men jakten var forgjeves resten av kampen.

FFK ble pepet ut av Fredrikstad Stadion av eget publikum, og Nybergsund detonerte cup-bomben.

- Dette er mitt tyngste øyeblikk som FFK-trener, sa en nedbrutt Anders Grönhagen etter kampslutt.

— Jeg er skuffet over at det ikke var noe revansjelyst i guttene etter tapet sist kamp. Vi er ikke tent nok, mente FFK-treneren.

Han var heller ikke særlig imponert av FFKs innsats bakover.

— Vi slipper inn alt for lette baklengsmål, mente "Grönis".