— Det var utrolig deilig å score, men det var skremmende å score så tidlig, sier Johnsgård.

For Tromsdalen viste null respekt for Gutan fra første stund, og sendte ga støkk i alle TIL-spillere etter bare minuttet.

— Det var en god følelse å få tidlig i kampen. Etter det gjaldt det bare å stå han av, sier Johnsgård.

Krig og dueller

Tromsdalen hadde mye av presset i første omgang, og viser godt samspill, sammenlignet med et Tromsø-lag som ikke fikk til noe som helst.

— Det ble mye kriging, og mange tøffe dueller, sier Erlend Stenberg som hadde en tøff oppgave med Årst og Rushfeldt i midtforsvaret.

Utover i andre omgang tok Gutan mer over, og Dalingan blir liggende mer og mer bakpå.

— Det ble vanskelig å spille ball. Vi holdt oppe med Tromsø hele kampen, men det var ikke ufortjent at de utlignet i siste minuttet, sier Johnsgård.

Siste minuttet

For med bare ett minutt unna avanse i cupen, skjedde det alle Tromsdalen-spillerne hadde fryktet. Tromsø utnytter en markeingsfeil, og Sigurd Rushfeldt kan sette inn 1-1 målet.

- Det er vanvittig surt å få den bare ett minutt før slutt, sier Johnsgård.

- Ufattelig kjipt! Det bare er så typisk. Da vi fikk scoringen etter bare ett minutt, så tenkte jeg at det kanskje var for tidlig. Det var litt skremmende, men vi klarer å holde på det i 89 minutter, og så får vi den i trynet, sier Morten Giæver på TUIL.

Helt lamslått av utligningen til Rushfeldt, var det ikke mye krefter igjen i Tromsdalen. Etter to ekstraomganger vinner Tromsø til slutt 4-1. — Vi ble helt matt da vi fikk målet i mot i det siste minuttet, sier Giæver.