Ketchupeffekten var påtagelig på Åsebøen.

Det var ikke før dommer Kristoffer Helgerud skjenket Brann et helt feilaktig straffespark etter 83 minutter at rødtrøyene fikk sitt andre mål. Derfra og inn gikk det som en lek for bergenserne.

— Knekte koden

– På slutten så knekte vi koden, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Da var bevegelsen på topp til stede, pasningene kom på rett bevegelse og målene trillet inn.

Robbie Winters var ivrigst. Han scoret 2-0, 3-0 og 5-0. I tillegg var Thorstein Helstads 4-0-mål en retur fra et Winters-skudd.

- Godt å score

– Det var godt å treffe nettmaskene igjen, sier Winters, som håper målene og arbeidsmoralen mot tapre Kopervik skal bære frukter.

– Det kan ikke skade, i hvert fall, sier Winters til bt.no.

Mjelde var fornøyd med det spissen viste – på slutten, i hvert fall.

– Da begynte han jo å løpe litt. Og vi så hvor effektivt det kan være.

Brann stanget mot Kopervik-muren i hele første omgang. Men de fikk hull på byllen bare fire minutter etter pause, da innbytter Eirik Bakke vant ballen høyt på banen. Derfra gikk det fort fra Bakke til Winters, til Moen, som slo igjennom til Cato Guntveit. Backen kom stormende bakfra, løp igjennom og avsluttet iskaldt alene mot keeper.