Stabæk trengte ekstraomganger mot tapre Korsvoll for å avansere i cupen. Den store snakkisen er imidlertid Stian Straumes mål to minutter på overtid. Da dommeren hadde fløyten i munnen og nesten var klar til å blåse av kampen, strakk Straume frem tåen og sikret fornyet spenning i nye 30 minutter – til ellevill jubel blant fansen.

Kunne blitt helt

— Jeg tror det var et skudd eller heading som ble reddet på streken. Jeg måtte bare skyte på returen. Sannsynligheten er vel stor for at jeg aldri kommer til å score igjen, sier Straume til Aftenposten.no.

Han kunne fort blitt den store helten om Stabæk ikke hadde satt inn turboen i annen ekstraomgang.

For det var Alanzinhos silkefot som knuste Korsvolls cupdrøm. I en jevnspilt kamp var brasilianeren den lille, store forskjellen mellom lagene. Ballkunstneren scoret to ganger i ordinær tid og fullbyrdet sitt hat-trick i annen ekstraomgang.

— Heldigvis hadde vi han på banen. For vi holdt 2.divisjonsklasse i dag. Vi kan ikke spille på 30 prosent av maks. Det var ingen tenning. Vi var trøtte mentalt, unnskylder Daniel Nannskog.

Kastet bort ledelse

Stabæk kastet bort en 2-0-ledelse med fire minutter igjen på uret. Før keeperens usannsynlige utligning, hadde Stig Hovdal skrudd et frispark i mål fra nærmest død vinkel.

I ekstraomgangene viste Stabæk at de var bedre trent enn sin motstander. Først scoret innbytter Pontus Segerström med en heading, Alanzinho fullbyrdet sitt hat-trick og Daniel Nannskog knuste all tvil.

Jan Jönsson hadde på forhånd varslet at han ville drepe spenningen i kampen så tidlig som mulig. Derfor stilte svensken med sitt beste mannskap bortsett fra en syk Veigar Pall Gunnarsson.

Normalt burde det holdt til en komfortabel seier, men seiersvante bæringer fikk ingen ting gratis av laget fra Oslos vestkant.

Ut fra det som ble prestert, var det lite som tydet på at det var et møte mellom serielederen i eliteserien og et bunnlag i 2.divisjon.

Korsvoll startet respektløst og skapte den første sjansen før kvarteret var spilt. Bare en våken Jon Knudsen avverget foran bena til Stig Hovdal.

Like etterpå var det bæringenes tur til å utfordre Korsvoll-keeper Stian Straume. Fotrappe Alanzinho fyrte av fra distanse, men måtte konstatere at avslutningen havnet utenfor stolpen.

Brasilianeren fortsatte å skape trøbbel for oslolaget. Fem minutter senere driblet han seg fri innenfor boksen, før han smelte ballen i stolpen.

- Fikk det tøffere

Selv om Korsvoll slapp med skrekken ved dette tilfellet, skulle Alanzinho få sin revansj i det 24. minutt. Han tok med seg ballen, så opp og hamret kula i hjørnet bak en sjanseløs Straume.

Stabæk begynte nå å få et lite grep om kampen, men Korsvoll nektet å gi seg uten kamp. Spesielt spissen Stig Hovdal var et friskt pust på topp hos hjemmelaget. Halvtimen ut i kampen var han alene gjennom, men avsluttet like utenfor fra skrått hold. Og bare fem minutter senere mente alle Korsvoll-supporterne at Stabæk-kaptein Mike Kjølø burde blitt utvist, da han hindret samme Hovdal som bare hadde målvakten foran seg. Dommeren vinket imidlertid bort protestene, og unnlot å blåse.

Stabæks toppscorer Daniel Nannskog hadde en av sine svakere dager på jobben. Svensken fant seg aldri til rette i kveldssolen på Korsvoll, men fikk likevel med seg en scoring. Da var det spilt 119 minutter.

— Vi skulle ta dette som en treningsøkt, men vi fikk det litt tøffere. Det var veldig unødvendig å kaste bort ledelsen. Hadde vi vunnet 2-0 eller 2-1, ville det vært greit, sier Nannskog.