For dagens 2-0 seier ble ingen parademarsj som mange spådde på forhånd.

– Vi sliter med å styre kamper, sier Kihlberg.

I timene før dagens 3.runde i cupen, var Magnus Kihlberg nervøs. Hanfryktet det verste, og var spesielt redd for tre ting før cupkampen;

  • Manglende evne til å styre kamper.

  • At han og medspillerne ville undervurdere 2.divisjonslaget Alta.

  • At spillerne var utladet etter 1-0 seieren over Vålerenga lørdag.

Men selv om nivået på AaFK var langt under standard, tok Kihlberg & co til slutt en komfortabel seier, uten å gjøre noe mer enn det de akkurat måtte.

AaFK-tok ledelsen etter at Joakim Austnes ble felt av kompisen Vidar Nogva i Alta-målet etter 21 minutter. Haraldur Gudmundsson beroliget publikum da han satte straffen sikkert i nettet.

Og da innbytter Dag Roar Ørsal punkterte kampen 20 minutter før slutt, var det ikke lenger noen tvil.

— Selv om vi er kompiser, var det ikke for å være snill med han at jeg felte Joakim. Jeg synes faktisk at han falt litt lett jeg, sier Vidar Nogva om straffesparket som førte til 1-0. Nogva er tidligere AaFK-spiller, og vokste sammen med Austnes opp i moderklubben Hano FK.

Kihlberg fryktet egen svakhet

- Jeg hadde en dårlig følelse, og fryktet at hele gjengen var utladet etter Vålerenga-kampen. Når du i tillegg vet at vi altfor dårlige til å styre kamper, da blir du nervøs, sier Kihlberg.

Og mener langt på veg at han fikk rett.

-Dette var ingenting å skryte av. Hadde det ikke vært for innsatsen i dag, ville dette gått gale. For Alta var bedre enn vi trodde, sier han.

-Vi ser ut som et middels adecco-lag, mener Perry.

Per Joar Hansen var slett ikke fornøyd med spillerne sine, tross avansement.

— At vi er klar for 4.runde er alt jeg er fornøyd med etter dette her, sier han.

— Vi bør forvente mye mer av oss selv. Det går alt for seint, og Alta henger godt med. Vi skal være mye bedre enn de, mener han.

Går for gull

Selv om det aldri var noen klasseforskjell på lagene på Color Line stadion, har ikke Per Joar Hansen tenkt å la styrevedtaket om AaFK-gull i cupen innen 2007-sesongen gå fløyten.

-Selvsagt skal vi vinne. Vi går for å vinne alt vi er med i, sier han.

— Og det tror vi på, følger han opp med.

Om kampen i dag var han slett ikke fornøyd, og det absolutt eneste han tar med seg til neste kamp er at Aalesund er videre.

- At vi er klar for 4.runde er alt jeg er fornøyd med etter dette her, sier han.