LA MANGA (Aftenbladet): Bare amerikanske Paul Torres er utenfor startelleveren i Sandnes Ulfs første treningskamp mot en motstander på eget nivå denne vinteren. Tidligere har Ulf hatt Flekkerøy (seier 4-2), Vard-Haugesund (0-0) og EIK (3-0) fra nivå tre som sparringspartnere.

I forsvaret har eks-viking Trond Erik Bertelsen fått plass på venstrebacken, mens danske Nicolai Geertsen (kom fra EIK) danner stopperduo med Kenneth Sola. På høyrebacken spiller Vegard Aanestad sin første kamp siden serieavslutningen mot Aalesund i november. Han sto over med skade i de tre første treningskampene.

  • Jeg hadde nok benyttet Derek Decamps i midtforsvaret hvis han hadde vært hele skadefri. Men vi tar ingen sjanse i en treningskamp i mars, sier Sæternes til Aftenbladet. Decamaps har slitt med en strekk bak i låret i vinter, men trente for fullt søndag.

På midtbanen er Anel Raskaj det dype ankeret mellom forsvar og midtbane, mens danske Tonny Brochmann (eks-Sogndal) og Marius Helle bekler kantene. Aksle Berget Skjølsvik er fortrukket i indreløperrollen, mens Ole Kristian Langås skal kunne bruke sin fart til å bli en støtte for Pontus Engblom (eks-Haugesund) som starter som spiss.

Franske Malaury Martin og Paul Torres (eks-Landskrona) starter begge på benken.

  • Jeg ønsker å se hvordan spillerne løser oppgavene mot et Fredrikstad-lag som har uttalt at de har opprykksambisjoner. Men ellers skal man ikke legge alt for stor vekt på laguttaket i en treningskamp. Jeg kommer til å prøve flere spillere ut over våren, forsikrer Sæternes.

  • Jeg synes laget ser spennende ut. Fredrikstad blir en fin test for oss, selv om det er prestasjonen og ikke resultatet man skal se på i slike kamper, understreker Aksel Berget Skjølsvik.

Sandnes Ulfs lag (4-1-4-1): Hannes Halldorsson – Vegard Aanestad, Nicolai Geertsen, Kenneth Sola, Trond Erik Bertelsen – Anel Raskaj – Tonny Brochmann, Aksel Berget Skjølsvik, Ole Kristian Langås, Marius Helle – Pontus Engblom.