LA MANGA (Aftenbladet): Med en kontrakt som bare løper til sommeren, og en Hannes Halldorsson som et klart førstevalg, er norsk-irske McDermott ikke spesielt komfortabel med situasjonen. Han kom til Sandnes Ulf fra Arsenal sommeren 2012, da Bo Andersen plutselig forsvant.

Sesongen etter var han klubbens førstevalg, og spilte 25 seriekamper i 2013. I fjor nådde han ikke opp i konkurranse med Hannes Halldorsson, og fikk før jul beskjed om at han sto fritt til å finne seg en ny klubb.

Sørlendingen har likevel valgt å bli i Sandnes Ulf, og selv om han aksepterer at Hannes er førstevalget, hadde 21-åringen ventet å få spilletid i treningskampene. Det har skjedd de siste årene. Denne vinteren er det blitt med et lite innhopp mot EIK i treningskampen på Ganddal forrige uke.

- Burde fått spilletid

  • Det synes jeg er skuffende. Jeg har fortsatt kontrakt i Sandnes Ulf, og mener både jeg og klubben hadde profitert på at jeg fikk mer spilletid. Hva hvis Hannes Halldorsson skulle bli skadet? spør McDermott.

Han skjønner at han må finne seg en ny klubb for å stå fast på et så høyt nivå som mulig.

  • Geografi spiller mindre rolle. For meg handler det om å finne en klubb som vil satse på meg. I Norge ønsker jeg helst å spille i eliteserien, men tar gjerne en klubb i 1. divisjon hvis det byr seg en mulighet. Jeg er også åpen for utlandet. Det var litt av grunnen til at jeg bare skrev kontrakt fram til sommeren da jeg forlenget med Sandnes Ulf. Men det er ikke spesielt lett å finne seg en ny arbeidsgiver nå, tilstår McDermott.

— Hannes fortjener spilletid

Keepertrener i Sandnes Ulf, Roger Eskeland sier dette om keepersituasjonen:

  • Det er to grunner til at Hannes Halldorsson spiller alle treningskampene. Først og fremst fordi han fortjener det etter en veldig god fjorårssesong, men også fordi vi føler et ansvar overfor Island. Vi ønsker å sende Hannes i så god form som mulig til VM-kvalifiseringskampen mellom Kasakhstan og Island den 28. mars.

Eskeland er ikke bekymret for at klubben sannsynligvis må hente en ny keeper til sommeren.

  • Nei, det er flere aktuelle kandidater i lokalfotballen i Rogaland. Her finnes mange gode keepere, sier han til Aftenbladet.

Tidligere Bryne- og EIK-keeper Jonas Høidahl (23) trente med Sandnes Ulf i vinter, men skrev nylig under for 3. divisjonsklubben Frøyland. Han kan bli aktuell igjen til sommeren.