For to uker siden signerte Oilers den amerikanske backen Josh Meyers (29). Nå har han lagt opp.

— Det kom jo veldig overraskende på oss. Han har gitt oss beskjed om at han ikke kommer til Stavanger på grunn av sykdom i familien. Faktisk har han bestemt seg for å legge skøytene på hylla, forteller Pål Higson som er sportsdirektør i Oilers.

Det var nettstedet Icing som første omtalte denne saken.

Oilers-general Tore Christiansen synes også det er synd at Stavanger-publikummet aldri får se Meyers i aksjon.

— Jeg er skuffet over at vi ikke får han med på laget, men har full respekt for hvorfor han ikke kommer, skriver Christiansen i en tekstmelding.

— Meget god spiller

Det er bare drøye to uker siden Oilers kunne presentere Josh Meyers som klubbens nye back. Amerikaneren som har spilt de tre siste årene i tysk hockey var ventet å ta en meget sentral plass i neste sesongs Oilers-lag.

Han ble i sin tid NHL-draftet av Los Angeles Kings og har spilt de siste tre sesongene for Krefeld Pinguine i den tyske toppdivisjonen. Forrige sesong leverte han 16 poeng på 33 kamper i DEL.

Pål Haukali Higson, sportslig leder i Stavanger Oilers. Foto: Kristian Jacobsen

— Meyers er en toveisspiller med et bra skudd. Han vil helt sikkert spille i overtall. Han har levert på høyt nivå tidligere og vet hva som kreves. Jeg har stor tro på at han blir en meget god spiller for oss, sa Pål Higson til Aftenbladet da signeringen var klar.

- Vi har god oversikt

Nå må Stavanger-klubben i stedet ut på ny spillerjakt.

— Når situasjonen ble som de ble, er det kanskje like greit å være hjemme for Meyers del. Det er selvfølgelig kjipt, fordi han er en meget god spiller som ville passet veldig godt inn i vårt lag. Samtidig har vi full forståelse for situasjonen. Dette valget har han tatt av personlige årsaker, og det har vi ingen problemer med å respektere, sier Higson.

Oilers har de siste ukene jobbet med å få på plass den siste brikken til neste sesongs lag. Dobbeltmesterne fra i vår har jaktet en offensiv backtype som Higson håper snart er på plass. At Josh Meyers har valgt å legge opp, gjør at sportsdirektøren må gire om og jakte to backer i stedet for bare en. Det tror han skal gå fint.

— Vi har heldigvis god oversikt over backene som er tilgjengelige. Det er gode spillere der ute, så vi skal nok klare å hente inn en bra mann som erstatter for Meyers, vurderer Higson.