Mats Zuccarellos lagkamerat og forbilde Martin St. Louis (40) annonserte i går at han legger skøytene på hylla etter 16 sesonger i NHL.

Det markerte Norges største hockeystjerne med å legge ut et bilde på Instagram av det morsomme slaget.

— Jakte ringen

Zuccarello, ofte kalt "The Norwegian hobbit" grunnet sin lave høyde, la ut et bilde av hobbitene Frodo og Sam fra filmserien Ringenes Herre, men med hans og Martin St. Louis' ansikt klippet inn i stedet.

ARTIG AVSKJED: Mats Zuccarello klippet inn seg selv og lagkameraten Martin St. Louis, som i går annonserte at han legger opp, i et bilde av hobbitene Frodo og Sam fra Ringenes Herre. St. Louis annonserte torsdag at han legger opp som ishockeyspiller. Foto: Skjermdump Instagram

— Det var stort å spille med deg, Sam. Vi vil jakte etter ringen uten deg nå, skrev Zuccarello i bildebeskrivelsen.Martin St. Louis (1,73) er kun tre centimeter høyere enn nordmannen (1,70) og er stemplet som en av de beste minste spillerne i NHL noen sinne.

Zuccarello tok også avskjed med St. Louis på Twitter.

— Jeg har vært heldig som fikk spille med mitt idol Martin St Louis. Du vil bli savnet for nå går jeg tilbake til å være den laveste på laget, skrev nordmannen.

Over 1000 poeng

St. Louis kom til New York Rangers våren 2014 og var en viktig spiller på deres vei til Stanley Cup-finalen i fjor. Han vant Stanley Cup med Tampa Bay Lightning i 2004. Samme sesong var han Art Ross Trophy som den spilleren med flest poeng i grunnserien.

Totalt fikk St. Louis 1241 kamper og 1123 poeng i NHL.