— Dette er en veldig spennende signering. Jeg tror Meyers kan bli en meget bra mann for oss, sier sportsdirektør i Oilers, Pål Higson, til Aftenbladet.

Josh Meyers (29) er en høyrefattet back fra Minnesota. Han ble i sin tid NHL-draftet av Los Angeles Kings og har spilt de siste tre sesongene for Krefeld Pinguine i den tyske toppdivisjonen. Forrige sesong leverte han 16 poeng på 33 kamper i DEL.

— Jeg husker at jeg så ham spille for Abbotsford i AHL for noen år siden. Da utmerket han seg. Meyers er god på skøyter, god med puck og er en spillende type. Selv om han er stor og sterk, forsvarer han seg mer som Henrik Solberg. Meyers er ikke veldig fysisk, han kjører ikke rundt og takler spillere. Han bruker heller posisjon, kropp og kølle til å styre spillet og forsvare seg på den måten. Han er flink til å posisjonere seg riktig, sier Higson.

- Ekstremt gode referanser

Oilers' sportsdirektør, Pål Higson, er meget fornøyd med lagets nyester signering. Her jubler han for klubbens femte NM-gull tidligere i år. Foto: Lars Idar Waage

Ifølge sportsdirektøren har Oilers fått «ekstremt gode» referanser på Josh Meyers. Han har signert en ettårskontrakt med Stavanger-laget.— Meyers er en toveisspiller med et bra skudd. Han vil helt sikkert spille i overtall. Han har levert på høyt nivå tidligere og vet hva som kreves. Jeg har stor tro på at han blir en meget god spiller for oss, sier Pål Higson.

Signeringen av Josh Meyers føyer seg inn i rekken av nordamerikanske spillere som kommer til Oilers fra andre europeiske lag. Der Oilers tidligere gjerne hentet unge spillere direkte fra Nord-Amerika som brukte tid til å finne seg til rette, har klubben de siste sesongene hentet spillere som allerede har erfaring fra Europa.

Mangler kun én spiller

— For oss er det blitt enda viktigere å hente spillere som kan levere gode prestasjoner på direkten. Det er spesielt viktig nå som vi er med i Champions Hockey League. Hvis du henter en spiller direkte fra universitetsligaen, har vi sett at det tar en del tid før vedkommende er på topp. Med spillere som Josh Meyers, Adrian Veideman, Nick Plastino og Josh Soares, som alle har erfaring fra andre europeiske ligaer før de har kommet til oss, er sjansen større for at de leverer med det samme, forklarer Higson.

Oilers mangler nå bare én spiller før neste sesongs lag er komplett. En offensiv back står øverst på ønskelisten. Klubben er i dialog med flere aktuelle kandidater – også disse er nordamerikanske.