DEBRECEN: Adresseavisen hadde onsdag en grundig evaluering av Rosenborg-stallen som Kåre Ingebrigtsen rår over. Betraktningene var basert på samtaler med personer i og rundt RBK, samt Adressas egne vurderinger.

Et av de viktigste poengene var hvordan stallen er sammensatt. «Bruttern» har mange tydelige «rollespillere», som ikke bare kjenner egen posisjon, men også hvordan hele laget skal spille.

LES OGSÅ: Derfor føler Bruttern han nærmer seg «drømmestallen»

— Det er vel ikke alle de nye som kjenner systemet ennå, men de har ferdigheter som passer 4-3-3-spillere og der er vi knalltydelige. Vi skal ha spillere som kan være med å utvikle 4-3-3 og har ferdigheter som gjør oss enda bedre, sier Ingebrigtsen, som tror at det kun vil utvikle seg i positiv retning fremover:

Nær drømmetroppen

— Det blir bare bedre og bedre og på denne tiden neste år er det nok fantastisk.

Videre i Adressas vurdering står det at stallen inneholder langt færre spørsmålstegn enn i spillergruppen han overtok i fjor og at selv om det ikke er dobbel dekning på alle plasser, er det liten tvil om at treneren sitter på en følelse av at han nærmer seg drømmestallen.

— Vi er nære det nå. Vi ønsker ikke å gjøre mer i overgangsvinduet denne sommeren. Nå har vi en kjempetropp ut sesongen.

Ligger ikke våken om nettene

Bruttern føler at spillerne han har nå er gode nok til å kjempe i både serien, cupen og europaligaen utover høsten og sier at han ikke ønsker en tropp med 20 utespillere. Grunnen er at det da vil bli for lite spilletid på hver enkelt og at det derfor er bedre med spillere som kan bekle flere posisjoner.

KLAR: Ole Selnæs var tilbake i trening da Rosenborg trente på Nagyerdei Stadion onsdag kveld i forkant av kvalik-kampen mot Debrecen. Foto: Morten Antonsen

— Det er viktig å ha spillere som kan spille flere steder. Vi har en bra tropp og fin gjeng, og er vi er ikke flere enn at alle får spille mye. Det er en grei ordning, for da klarer vi å styre belastningen.Den store troen han har på troppen, vises også når han snakker om laguttaket til dagens kamp mot Debrecen. Selv om det er mange alternativer i flere posisjoner, er det ingenting som stresser ham.

— Nei, etter det vi har gjort i sommer har jeg ikke mye hodepine om laget. Vi har en fantastisk stall og er godt fornøyd, så jeg ligger ikke våken om nettene nå, sier Bruttern.