VÆRNES (adressa.no): — Jeg håper jeg får være med å bidra på banen. Og ellers skal jeg kose meg på tur.

Det sier RBKs nyervervelse og «førstereisgutt» Magnus Stamnestrø rett før avreise Ungarn og 3. kvalikrunde til Europaligaen.

Trengte en tur til 1.-divisjon

23-åringen har allerede rukket å debutere for RBK, da han startet sentralt på midten mot Sandefjord. Likevel er det litt surrealistisk for Stamnestrø at han nå sitter på flyet til Ungarn i stedet for å forberede seg til turer rundt om på norske 1. divisjonsarenaer.

— Da jeg gikk til Kristiansund (1. div.) var målet at jeg en gang skulle tilbake til eliteserien. Jeg hadde også muligheter til det den gang. Men det var viktig for meg å være i en spillergruppe hvor jeg måtte ta ansvar og være sentral, i stedet for å være et talent som kan bidra av og til.

— Men for to måneder siden hadde jeg nok ingen tanker om at jeg skulle spille e-cup for RBK denne sommeren, smiler han.

- Det er ikke mer enn en måned siden du møtte Nest-Sotra…

— Det har gått fort. Og selvsagt er det litt mer stas å reise utenlands enn til Follo og Sotra, sier Stamnestrø.

Midtbanespilleren mener årene i Kristiansund gjorde ham mer robust på å takle en overgang til nettopp RBK.

— Ja, absolutt. Jeg måtte ta større ansvar, og da vokser man på det og blir tryggere som spiller. Nå er jeg i tillegg i en veldig god spillergruppe, og spiller en type fotball som passer meg godt. Jeg ønsker jo å være en bidragsyter her, også.

Sett Debrecen på video

Helt ukjent med utenlandsturer er han ikke; Det er Stamnestrø vant med både fra Molde-tida og som U-landslagsspiller. Derfor er da heller ikke hemnværingen nevneverdig nervøs før møtet med et ungarsk lag som knuste Skonto Riga (11-4) i forrige runde.

Tirsdag så RBK-spillerne video av motstanderne, og dommen:

— Vi har gode muligheter. Det er et brukbart lag vi møter, og de har en del gode spillere. Men vi vet godt hva våre egne styrker er. Klarer vi å utnytte dem, og også svakheten til Debrecen, så synes jeg det ser veldig bra ut!