Matthias Vilhjalmsson hadde tirsdag ettermiddag sin første trening sammen med sine nye lagkamerater etter overgangen fra Start.

Da resten av Rosenborg-spillerne gikk i garderoben etter tirsdagens trening, sto Vilhjalmsson igjen og ble foret med innlegg av fysisk trener Geir Håvard Hjelde. I en halvtime ekstra terpet spissen avslutninger og headinger før han sa seg fornøyd og gikk mot garderoben.

— Jeg har ikke spilt kamp siden fredag og har trent alene på feltet og i treningsstudioet siden det, så det var godt å få opp pulsen og komme på samme nivå som resten av guttene. Det var viktig å få en god trening, sier han.

- Er du en spiller som gjerne tar en økt mer enn du trenger?

— Ja og det må jeg være. Hvis jeg ikke jobber hardt, er jeg ingen god fotballspiller. Jeg har stor lidenskap for fotball og ser kamper på TV hele tiden. Jeg er avhengig, sier han.

Tatt godt imot

Underveis i treningen fikk han vist frem hodestyrken trener Kåre Ingebrigtsen har skrytt av og det ble spesielt stor jubel da en annen nykommer, Yann-Erik de Lanlay, slo et godt innlegg som Vilhjalmsson stanget i mål.

— Det var veldig, veldig gøy. Jeg har gledet meg til dette lenge, sier Vilhjalmsson om sin første trening.

28-åringen kom til Trondheim lørdag og ble igjen i byen da resten av laget dro til Sandefjord i helgen som var. Han er godt fornøyd med måten han har blitt tatt imot av serielederne.

— Det har vært veldig bra og jeg har ingenting å klage på. Jeg kjenner noen av guttene fra før og resten er også hyggelige, så da er det lett å komme inn i gruppa, sier han.

Stresser ikke med debuten

Vilhjalmsson reiser onsdag til Debrecen sammen med resten av laget i forkant av torsdagens kvalifiseringskamp. Islendingen kan få sin debut mot det ungarske laget, men han er tålmodig og forstår godt om det ikke blir spilletid på han.

— Jeg kom nettopp hit og Alexander Søderlund er i god form og er suveren toppscorer, så jeg forstår godt om det tar tid før jeg får spille. Jeg ser mulighetene som ligger foran meg og er positiv. Jeg skal jobbe hardt og gripe sjansen når den kommer, sier han.

Spissen er positiv og ser for seg at det blir mange muligheter utover høsten. Han ønsker å gripe muligheten når den kommer og hvis det blir allerede på torsdag, skal han være klar.

— Jeg er alltid klar. Jeg har spilt hele sesongen for Start og er i god form, så det er opp til trenerne.