På tross av høy nerve og mye på spill for begge lag, var kampen mellom Sandefjord og Rosenborg for det meste en finspilt affære. Mot slutten av kampen fikk imidlertid Sandefjord flere gule kort og det toppet seg tre minutter før slutt da Alexander Søderlund fikk frispark.

SandejordRBKbråk.png

Sandefjords Victor Demba Bindia sparket bort ballen og en frustrert Fredrik Midtsjø gikk kjeftende opp til forsvarsspilleren og fikk en real dytt tilbake. Da omringet Rosenborg-spillerne Bindia og det ble til slutt høyt temperament blant flere av spillerne.Situasjonen endte med at både Bindia og Midtsjø ble vist det gule kortet av dommer Anders Johansen.

«En for alle, alle for en»

Høyrekant Pål André Helland var raskt over på den andre siden av banen for å bli med i tumultene og mener det er positivt at flere spillere ble med i tumultene.

— Vi må stå opp for lagkameratene våre. Da de flokket seg rundt Fredrik, kom alle ti utespillerne til Rosenborg og viste at hvis du kødder med én av oss, så kødder du med alle. Det er veldig bra, fordi det er en «en for alle, alle for en»-mentalitet.

-Positivt signal

25-åringen, som noterte seg for en målgivende pasning i 2-1-seieren, mener situasjonen er klar på at situasjonen sender en tydelig beskjed til konkurrentene:

— Alle sammen ser at vi er et lag med stor L,og det tror jeg bare er et positivt signal, sier Helland.

Ogsådommersjef Terje Hauge synes tanken om å stå sammen som et lag er fin - så lenge det ikke blir usportslig.

— Jeg har ikke sett denne situasjonen. Men generelt kan jeg siat hver enkelt situasjon lever sitt eget liv. Det handler om hensikt og intensjon fra spillernes side. Var det naturlig at de var der? Kommer man løpende over avstand?Dette bildet må dommeren vurdere i hvert enkelt tilfelle, sier Terje Hauge.

Strekener imidlertid nådd om dommeren er målet for spillerne.

— Om dommeren er målet, så er det definert som mobbing,usportslig og gir gult kort, sier Terje Hauge.