— Nei nei, det har vi ikke økonomi til, svarer Ranheims styreleder Rune Venås på direkte spørsmål om det kan forventes at klubben skal bruke penger på nye spillere i sommer.

Mens Rosenborg og Levanger har brukt juli til å forsterke seg, skal Ranheim primært rydde i stallen.

— Vi har en tropp som består av 21 spillere, der det er flere som ikke får den spilletiden som de fortjener. Da er det beste for alle parter at spillerne får en kamphverdag som er høyere enn vårt andrelag i 3.divisjon, sier sportslig leder Stig Winsnes.

— Skriver ingen langtidskontrakter

Det betyr helt konkret at midtstopper Vegard Fiske er lånt ut til 2. divisjonsklubben Stjørdals-Blink ut sesongen. Samtidig er Kim Riksvold og Asgeir Snekvik på vei til Blinks divisjonskollega Byåsen, på utlån med lignende varighet.

— Når det gjelder Vegard og Kim er dette unge spillere som trenger en kamparena som er bedre enn det vi kan tilby. Det betyr at vi leier dem ut til 2. divisjonsklubber, men at de skal ha en hovedtilknytning hos oss i treningshverdagen. Planen er at de kommer tilbake ved nyttår, og starter med blanke ark, sier Winsnes.

— Hvis vi mot formodning skulle ta inn noen må det helt konkret dreie som om kortidslån av spillere som helt klart forsterker oss, samt har de verdiene vi kan identifisere oss med. Vi kommer ikke til å skrive kontrakter med varighet som er lengre enn 2015-sesongen. Det gjelder også spillere på utgående kontrakt med oss, der eventuelle forlengelser blir vurdert inn mot nyttår, sier Winsnes.

Sliter fortsatt med likviditeten

Som påpeker at de tre utlånsavtalene er først og fremst etter sportslige hensyn, men økonomi utgjør også en liten del av potten. Da Ranheim presenterte planene for stadionutbygging i mai, innrømte styreleder Rune Venås ovenfor Adresseavisen at klubben fortsatt slet med likviditeten og at en løsning med lønnskutt for allerede lavtlønnede spillere kunne bli aktuelt. Det er ingen aktuell problemstilling, selv om den økonomiske situasjonen i klubben fortsatt er presset.

— Klubben sliter fortsatt med likviditeten. Det er blant annet i påvente av at vi venter på siste innbetalingene i forbindelse med stadionplanene. Det gjenstår formaliteter før vi får penger som kommer godt med, sier Venås og fortsetter:

— Det har ikke vært aktuelt med lønnskutt, men et av virkemidlene har vært å se på størrelsen på stallen. Da har det vært naturlig å se på spillere med lite spilletid for å kunne frigjøre litt lønnsmidler, men samtidig ligger sportslige grunner bak, sier Venås.

PS! Etter 1-0-seieren over Bærum på bortebane sist runde – samt ubeseiret med 14 poeng på de seks siste kampene – er Ranheim kun to poeng bak kvalifiseringsplass til eliteserien. Det med totalt 21 poeng på 16 kamper.