LERKENDAL: Start-spissen kom til Brakka sammen med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye klokken 10.45.

GODT FORNØYD: Matthias Vilhjalmsson sier han ikke var i tvil om å signere for RBK. Foto: SJUR MAGNUS BERGSTRØM

— Det er ingen hemmelighet hva som skjer her. Vi skal ordne de siste praktiske detaljene, så blir det en medisinsk test i løpet av dagen, sier Bjørnebye til adressa.no.Bjørnebye og islendingen, som har scoret sju mål så langt denne sesongen, var i hastverk og gikk rett inn i Rosenborgs klubbhus.

— Det er godt å være i Trondheim. Det erislandsk klima, sier en smilende og tydelig fornøyd Vilhjalmsson.

Vilhjalmsson ble bekreftet drøye åtte timer etter det ble kjent at Tomas Malec er ferdig i klubben. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har vært klar på at RBK måtte hente en ny spiss dersom slovakeren forsvant og han er glad for at det er Start-spissen som kommer inn dørene på Brakka.

- En av de beste hodespillerne i Norge

— Vi er veldig fornøyd med å få hamhit. Vi har jobbet med flere spissalternativ og når det ble som det ble er vi godtfornøyde, sier Ingebrigtsen.

Bruttern beskriver 28-åringen som en god avslutter med spisskompetanse inne i motstanderens 16-meter. Han tror islendingen vil passe godt inn i RBKs spillestil, siden de ofte har ballen høyt i banen og kommer mye rundt på kantene.

— Han er en nyttig herremann å ha sammen med Alexander Søderlund.Han er en av de beste hodespillerne i Norge og for oss er det en viktig spisskompetansenår vi ser hvor lavt enkelte lag ligger her på Lerkendal, sier Bruttern.

Bestemte seg raskt

FVN.no møtte Vilhjalmsson på Kjevik flyplass før avreise. Der la han ikke skjul på at det var med tungt hjerte at han forlater Start, men at han ikke var i tvil om at Rosenborg var riktig klubb for ham.

— Det er en fantastisk mulighet for meg. Det er Norges største klubb med en stor historie. Med en gang jeg hørte om interessen, var jeg ikke i tvil om hva jeg ville, sier Vilhjalmsson.

Han var lenge koblet til russisk fotball, men da Trondheims-klubben kom på bordet var han rast med å bestemme seg:

— Det handler ikke om penger. Da jeg pratet med Rosenborg tok det under ett minutt å forhandle om lønnen min. Jeg ønsker å spille EM for Island, som har veldig gode spisser. Skal jeg konkurrere med dem, må jeg spille i en storklubb.