Denne saken stod på trykk i Aftenposten Junior tirsdag 21. juli.

— Mange fotball-eksperter tror at Kristoffer Ajer vil bli solgt i sommer. Men hva er hans ultimate drøm som fotballspiller?

– Det er å gå ut på Liverpools hjemmebane, Anfield, og høre supporterne synge «You'll Never Walk Alone». Som alle andre fotballspillere drømmer jeg selvfølgelig om å bli utenlandsproff, men jeg stresser ikke med det.

Etter intervjuet spilte Aurora og Eirik fotball med Ajer på Starts bane. Foto: Thomas Winje Øijord

— Hvordan tror du eventuelt at hverdagen din som utenlandsproff blir?– Der blir selvfølgelig mye fotball. Men jeg planlegger å ta utdanning ved siden av, sånn at jeg også har en jobb når fotballkarrièren er over. Jeg har veldig lyst til å bli lege.

- Hvordan er det å trene med utenlandske klubber?

– Jeg har trent med Barcelona og Roma. Det er utrolig morsomt å trene med verdens beste fotballspillere. Spillestilen og kulturen er litt annerledes enn jeg er vant til, men fotball har samme språk uansett hvor du er i verden.

- Martin Ødegaard er ett år yngre enn deg og gikk fra eliteserien til Real Madrid etter én sesong? Er han et forbilde?

– Ja, han er et forbilde for alle fotballspillere i Norge. Martin og jeg har spilt sammen på kretslag, regionslag og juniorlandslag i mange år. Vi er gode venner og snakker mye om fotball sammen.

- Du og familien din flyttet fra Lillestrøm til Kristiansand i fjor sommer. Hvordan var det å komme på første Start-trening og ikke kjenne noen?

– Jeg var veldig spent og tenkte at jeg ville få noen stygge blikk. Jeg var jo en veldig ung gutt, og mange synes sikkert det var litt rart å ha meg med på laget. Men jeg kom raskt inn i spillergruppen.

- Har du noen råd til barn som flytter og må bytte fotballklubb?

– Bare gled deg til å prøve noe nytt. Få nye venner der, og gjør det beste ut av det.

Hvilket draktnummer har dere?, spurte Ajer.– 4, sier Eirik.– 23, sier Aurora.  – Trøye nr. 6 er den beste, erter Ajer. Foto: Thomas Winje Øijord

— Hvordan er det å være kaptein for spillere som er dobbelt så gamle som deg?– Morsomt! Å gå ut foran Espen Hoff (33 år) og de andre gamlekarene på Start var gøy. Frode Kippe (Lillestrøm, 37 år) er min gamle barndomshelt, så det var stort for meg å spille mot ham med kapteinsbindet på armen.

- Når bestemte du deg for å bli god i fotball?

– Jeg bestemte meg veldig tidlig for at jeg ville bli god og har alltid likt å trene mye. Pappa var trener for det første laget mitt, Rælingen, og jeg trente med ham hver helg.

- Hvor mye tid får du egentlig til skole?

– Mamma har alltid passet på at jeg gjorde leksene før jeg fikk gå ut og spille fotball. Nå jobber jeg med skolearbeid én til to timer hver eneste dag.

- Har du noen gode råd til fotballspillere som oss?

– Jeg savner virkelig den tiden da jeg bare kunne løpe til ballbingen på skolen og kose meg med fotballen. Dere bør nyte hvert eneste sekund av den tiden!