Med mandagens seier over erkerival Lillestrøm klatret Vålerenga opp til 2.-plass i eliteserien. Men trener Kjetil Rekdal tror ikke laget hans kan utfordre Rosenborg om gullet i år.

— Ambisjonene til Vålerenga er å vinne, i hvert fall så lenge jeg er her. Men vi må jobbe oss opp til posisjonen hvor vi har mulighet til å vinne, og vi er ikke helt der ennå, sa Rekdal etter seieren.

Helt umulig er det imidlertid ikke at hovedstadslaget kan skape spenning i toppen, mener treneren som ledet Vålerenga til seriegull i 2005.

Lite håp

— Det lille håpet ligger der. For motivasjonen er det bra. Men jeg ser mer på hvordan de andre lagene som ligger rundt oss gjør det enn hvordan det går mot Rosenborg for tiden. Roter de vekk noen poeng så kan vi nok likevel komme oss nær nok til å skape litt spenning, men vi har ikke fokus på 1.-plassen.

Rekdal mener det finnes punkter hvor Vålerenga per nå er bedre enn Rosenborg, men vil ikke si noe om hva han mener laget hans er bedre på.

— Per nå har nok Rosenborg flest plusser om du måler opp mot vår startellever, men vi kommer stadig nærmere.

Etter fire år uten seriegull har Trondheim nå fått det som ser ut som et nytt gullag. Rekdal mener det er liten grunn til å ta av for trønderne ennå.

— Rosenborg er ikke så gode som de forsøker å fortelle at de er. I norsk målestokk er de gode, men så får vi se i europaligaen nå om de har det nivået de har hatt før.

Slipper Europa

Treneren mener at både Viking, Stabæk, Odd, Strømsgodset og Molde kjemper mot hans lag om medaljeplassene bak Rosenborg. De tre sistnevnte er ennå med i europacupene, noe Vålerenga ikke er. For medaljesjansene er det fordel for Vålerenga at de ikke spiller i Europa, tror Rekdal.

— Med den stallen vi har nå er vi for tynt besatt til å spille på torsdager og. Kommer vi inn der neste år må vi gjøre noe med stallen, ellers kommer det til å koste oss poeng.

Med straffescoring og innlegg som førte til selvmål var Alexander Mathisen sentral mandag. Han er hakket mer offensiv enn trener Rekdal.

— Vi visste vi måtte ha seier her for å henge med. Nå er vi absolutt med i toppkampen. Med den stallen vi har tror jeg vi kan være med og kjempe i toppen. Det blir vanskelig med gull, men vi går selvsagt for det.

(©NTB)